AIRBUS OČEKUJE PAD PROIZVODNJE OD 40 ODSTO Moguće i na hiljade otkaza u naredne dve godine

SvetVesti

29.6.2020 11:22 Autor: Julijana Vincan 0

AIRBUS OČEKUJE PAD PROIZVODNJE OD 40 ODSTO Moguće i na hiljade otkaza u naredne dve godine AIRBUS OČEKUJE PAD PROIZVODNJE OD 40 ODSTO Moguće i na hiljade otkaza u naredne dve godine
Konzorcijum za proizvodnju putničkih aviona „Airbus“, predviđa pad proizvodnje od 40 odsto u naredne dve godine zbog krize korona virusa, izjavio je u ponedeljak... AIRBUS OČEKUJE PAD PROIZVODNJE OD 40 ODSTO Moguće i na hiljade otkaza u naredne dve godine

Konzorcijum za proizvodnju putničkih aviona „Airbus“, predviđa pad proizvodnje od 40 odsto u naredne dve godine zbog krize korona virusa, izjavio je u ponedeljak glavni izvršni direktor kompanije Gijom Fori (Guillaume Faury).

Za naredne dve godine, 2020. i 2021. godinu, pretpostavljamo da će proizvodnja i isporuke biti za 40 procenata manje nego što je prvobitno planirano“, istakao je Fori za nemački list Welt, prenosi Tanjug.

„Airbus“ je do sada navodio da bi proizvodnja u proseku mogla da bude manja za trećinu, podseća britanska agencija i dodaje da je kompanija pod pritikom da ugasi više hiljada radnih mesta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...