strah od curenja osetljivih podataka

Apple zabranio svojim zaposlenima korišćenje ChatGPT

Firme u fokusuLifestyleSvet

23.5.2023 14:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Apple zabranio svojim zaposlenima korišćenje ChatGPT Apple zabranio svojim zaposlenima korišćenje ChatGPT
Kompanija Apple je zabranila zaposlenima korišćenje ChatGPT-a, najviše zbog straha od curenja osetljivih podataka, ali i činjenica da se taj čat bot sve više... Apple zabranio svojim zaposlenima korišćenje ChatGPT

Kompanija Apple je zabranila zaposlenima korišćenje ChatGPT-a, najviše zbog straha od curenja osetljivih podataka, ali i činjenica da se taj čat bot sve više integriše u Microsoft-ove alate, piše The Wall Street Journal.

Iako ta vest dolazi iznenada, ona i nije toliko neobična. Naime, Bloomberg-ov reporter i analitičar, Mark Gurman, nedavno je objavio na Twitter-u da je ChatGPT u Apple-u već mesecima na listi ograničenog softvera, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

„Verujem da je ChatGPT već mesecima zabranjen ili da je na popisu ograničenog softvera u Apple-u. Očigledno je da izdavanje ChatGPT-a na iOS-u ovo ponovno čini relevantnim“, napisao je Gurman.

Podsetimo, ChatGPT odnedavno je dostupan i u obliku službene mobilne aplikacije na iOS-u. Može ga se preuzeti besplatno na App Storeu, a uskoro će biti dostupan i na Androidu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...