aktuelni američki predsednik ne namerava da odustane

Bajden poručio da ga samo „svemogući Bog“ može izbaciti iz predsedničke trke

Svet

6.7.2024 10:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Bajden poručio da ga samo „svemogući Bog“ može izbaciti iz predsedničke trke Bajden poručio da ga samo „svemogući Bog“ može izbaciti iz predsedničke trke
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden (Joe Biden) u petak se borio da uguši ustanak među pojedinim demokratama koji su ga nagovarali da odustane... Bajden poručio da ga samo „svemogući Bog“ može izbaciti iz predsedničke trke

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden (Joe Biden) u petak se borio da uguši ustanak među pojedinim demokratama koji su ga nagovarali da odustane od kampanje za reizbor nakon lošeg učinka debate, i obećao da „ostaje u trci“.

U strastvenom govoru pristalicama u Viskonsinu i u intervjuu za ABC News, Bajden je tvrdio da je on najbolji demokratski kandidat da spreči republikanca Donalda Trampa (Donald Trump) da se vrati u Belu kuću na izborima 5. novembra, prenosi Reuters.

Bajdenova nesigurnost u debati sa Trampom 27. juna izazvala je ozbiljnu zabrinutost među nekim demokratama u vezi sa njegovom mentalnom oštrinom i izdržljivošću u 81. godini.

U stranci pojedna grupa njenih pripadnika radi na tome da ubedi Bajdena da odustane, a kritičari upozoravaju da se suočava sa skoro sigurnim porazom i da bi sa sobom mogao povući druge demokrate. Očekuje se da će se demokrate u Predstavničkom domu i grupa senatora sastati i diskutovati na tu temu kada se sledeće nedelje vrate u Vašington.

Bajden je iskoristio intervju za ABC News da ponovo argumentuje da je jednostavno imao lošu noć na debati, ali da je inače dobro.

Pod upornim ispitivanjem sagovornika ABC-ja Džordža Stefanopulosa, Bajden je odbacio rezultate anketa koje su pokazale da on zaostaje za Trampom i rekao da ga druge ankete vide u boljoj poziciji.

Upitan da li je prošao specifičan kognitivni test za neurološki pregled, Bajden je rekao da ga nije imao i niko nije rekao da treba da ga ima, te da su pravila u Beloj kući veoma stroga po tom pitanju.

Na svom poslednjem fizičkom pregledu 28. februara utvrđeno je da je sposoban za dužnost.

Bajden je dodao da je on najbolji kandidat za borbu protiv Trampa i da ga samo „svemogući Bog“ može izbaciti iz trke.

  • SHALIMAR

    6.7.2024 #1 Author

    Kakva izjava..covek i ne zna sta je rekao…

    Odgovori

  • JANA

    7.7.2024 #2 Author

    ajoj da li će se još blamirati, ili ga sklanjaju, živa nisam

    Odgovori

  • HANA

    7.7.2024 #3 Author

    Ovaj čovek je definitivno samo figura koja ordinira.
    Smeje se ceo svet na svako njegovo pojavljivanje.

    Odgovori

  • REA

    7.7.2024 #4 Author

    On zaista treba da ide u penziju…

    Odgovori

  • LEBRON

    7.7.2024 #5 Author

    Ako on uposte veruje u Boga

    Odgovori

  • LAV

    7.7.2024 #6 Author

    Njegovo vreme je davno proslo.

    Odgovori

  • STEPA

    8.7.2024 #7 Author

    On sve mlađi ….

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.