Razlozi „apatije i malaksalosti” najpoznatije digitalne valute

Bitcoin nije više izrazito volatilan

AnalizaSvetU fokusu

16.8.2023 12:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bitcoin nije više izrazito volatilan Bitcoin nije više izrazito volatilan
Zatražite od bilo koga da navede tipičnu karakteristiku koju pokazuje bitcoin i sigurno će pomenuti da je izuzetno volatilan. Ali, u poslednje vreme se... Bitcoin nije više izrazito volatilan

Zatražite od bilo koga da navede tipičnu karakteristiku koju pokazuje bitcoin i sigurno će pomenuti da je izuzetno volatilan. Ali, u poslednje vreme se i to promenilo.

Merači promene cena najtrgovanije kriptovalute, koja se trguje na oko 29.000 američkih dolara, opadaju, 90-dnevna volatilnost je najniža od 2016. godine, prema podacima koje je prikupio Bloomberg.

To je neobičano za digitalni token, koji je tokom godina privlačio pažnju svojim divljim promenama cena. U prošlosti, nije bilo nenormalno da se jednog dana primećuju kolebanja od pet odsto ili deset odsto koja se zatim preokrenu u sledećoj sesiji, zato njegova nedavna „malaksalost” nije prošla nezapaženo.

Prema analitičarima provajdera Glassnode, bitcoin se trguje u okviru istorijski niske volatilnosti, sa nekoliko metrika koje ukazuju na ekstremnu ‘apatiju i iscrpljenost’.

Iako je cena bila malo uzbudljivija u junu, kada je BlackRock šokirao tržišta nakon podnošenja zahteva za pokretanje bitcoin ETF fonda, stvari su se od tada smirile. Bitcoin se do sada kretao oko 29.000 američkih dolara svake trgovačke sesije u avgustu, pokazuju podaci koje je prikupio Bloomberg.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...