BOEING PRIMIO PRVE NOVE PORUDŽBINE ZA 737 MAX Poljaci kupuju četiri aviona

SvetVesti

20.8.2020 12:22 Autor: Vladimir Jokanović 0

BOEING PRIMIO PRVE NOVE PORUDŽBINE ZA 737 MAX Poljaci kupuju četiri aviona BOEING PRIMIO PRVE NOVE PORUDŽBINE ZA 737 MAX Poljaci kupuju četiri aviona
Američka kompanija Boeing primila je prvu narudžbinu za avione tipa 737 Max od kada su odlukom regulatornih agencija za bezbednost letenja ovi aparati prizemljeni... BOEING PRIMIO PRVE NOVE PORUDŽBINE ZA 737 MAX Poljaci kupuju četiri aviona

Američka kompanija Boeing primila je prvu narudžbinu za avione tipa 737 Max od kada su odlukom regulatornih agencija za bezbednost letenja ovi aparati prizemljeni nakon dva fatalna udesa. Naručilac četiri aviona Boeng 737 Max je poljska aviokompanija „Enter Air“.

Poljska aviokompanija saopštila je da će revizijia koja je usledila posle padova aviona 2019. godine proizvesti „najbolju letelicu u svetu u godinama koje dolaze“, prenosi BBC. „Enter Air“ je najveći operator čarter letova u Poljskoj, a kompanija je osnovana 2010. godine sa jednim avionom Boeing 737.

Pomenuta aviokompanije trenutno ima šest Boeingovih aviona tipa 737 Max i 16 aviona tipa 737, a iz američke kompanije za proizvodnju aviona navode da su „dirnuti“ posvećenošću poljske kompanije „porodici Boeing 737“.

Dve kompanije takođe su postigle nagodbu o nadoknadi troškova poljskom avioprevozniku zbog prizemljenja flote 737 Max. Regulatorne agencije za bezbednost aviosaobraćaja naložile su u martu 2019. prizemljenje aviona tipa 737 Max nakon dva udesa u kojima je poginulo 346 osoba.

Boeing je najavio da očekuje da će početkom naredne godine dobiti dozvolu za letenje aviona 737 Max, ali je takođe planirano i smanjenje obima njihove proizvodnje. U prvih šest meseci ove godine Boeing je kupcima isporučio devet komada 737, a u istom periodu prošle godine više od 100.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...