povećan broj zaposlenih

Merkle otvara kancelariju u Novom Sadu

BiznisBolji posaoVesti

10.2.2023 10:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Merkle otvara kancelariju u Novom Sadu Merkle otvara kancelariju u Novom Sadu
Međunarodna softverska kompanija Merkle koja u Srbiji zapošljava oko 200 IT stručnjaka donela je odluku o širenju poslovanja na domaćem tržištu i od ove... Merkle otvara kancelariju u Novom Sadu

Međunarodna softverska kompanija Merkle koja u Srbiji zapošljava oko 200 IT stručnjaka donela je odluku o širenju poslovanja na domaćem tržištu i od ove godine, pored Beograda, dobija svoju kancelariju u Novom Sadu, koja će biti smeštena u okviru poslovne zgrade Startit.

Od 2.500 IT kompanija u Srbiji, u vojvođanskoj prestonici posluje oko 400, sa 10.000 zaposlenih.

Iz kompanije Merkle smatraju da decentralizacijom radnog prostora direktno povećavaju šanse za kvalitetan radni angažman građana širom Srbije.

“Novi Sad, kao drugi grad po veličini u Srbiji obiluje talentima iz različitih oblasti IT industrije. Otvaranjem kancelarije u Novom Sadu, stvorili smo uslove za sve zainteresovane talente kojim je bitan timski duh i vreme sa kolegama u kancelariji. Za sada, u novoj kancelariji će biti petnaest zaposlenih, ali naravno da nam je želja da se još širimo. Novsadski Startit je i idealno mesto za početak, jer smo ovde baš među svojima – programerima, dizajnerima, e-commerce stručnjacima i drugim ljudima iz iste i bliskih industrija”, kaže Ivan Isailović, izvršni direktor kompanije Merkle u Srbiji. On dodaje i da je protekla godina bila jako uspešna za Merkle u Srbiji, jer je povećan broj sa 130 na skoro 200 ljudi.

Isailović napominje da je ovo prilika za nastavak rasta IT sektora u vojvođanskoj prestonici.

“Merkle ima u planu da u Srbiji zapošljava veliki broj stručnjaka iz različitih oblasti IT industrije kao što su Media Implementation Specialist, IT Program Manager, Python Developer, QA Automation Engineer i drugi. Kako su u pitanju remote pozicije, naši budući zaposleni mogu birati svoje mesto za rad, ali verujem da će Novosađanima prijati rad iz kancelarije u Startit Centru”.

Isailović navodi da kompanijska biznis strategija iziskuje senior inženjere sa iskustvom u okviru CX patformi (Sitecore, Adobe, SAP, Magnoila, i drugi). Uz to, dodaje da je planiran razvoj Salesforce i Drupal timova, kao i sektora za konfiguracije i analitiku.

Kompanija Merkle, jedna od vodećih svetskih digitalnih agencija, pruža softverska rešenja za korisničko iskustvo zasnovano na podacima. U Srbiji je prisutna od 2021. godine i deo je multinacionalne Dentsu International grupe koja zapošljava više od 66.000 ljudi u 146 zemalja sveta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...