godinu dana čekaju na kontakt sa ministarstvom saobraćaja

Britanske mašinovođe najavile novi štrajk krajem januara

Svet

16.1.2024 08:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Britanske mašinovođe najavile novi štrajk krajem januara Britanske mašinovođe najavile novi štrajk krajem januara
Britanske mašinovođe organizovaće novi štrajk i zabranu prekovremenog rada krajem januara, koji će se produžiti do narednog meseca, zbog spora oko plata, saopštio je... Britanske mašinovođe najavile novi štrajk krajem januara

Britanske mašinovođe organizovaće novi štrajk i zabranu prekovremenog rada krajem januara, koji će se produžiti do narednog meseca, zbog spora oko plata, saopštio je sindikat Aslef.

U saopštenju se navodi da će vozači u 16 železničkih kompanija održavati jednodnevne štrajkove koji će zajedno trajati barem do početka februara, prenosi Mina, pozivajući se na Nezavisne novine.

„Dali smo vlastima priliku da dođu za pregovarački sto, ali sada je prošlo već godinu od poslednjeg kontakta sa britanskim Ministarstvom saobraćaja“, rekao je generalni sekretar Aslefa, Mik Vilan.

U Velikoj Britaniji dešavaju se velika ometanja putovanja od 2022. godine, pošto su veliki troškovi života doveli do zahteva saobraćajnih radnika da im se povećaju plate.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...