DEMOKRATE ODBACUJU TRAMPOVU PONUDU Paket vredan 1.800 milijardi dolara nedovoljno veliki

SvetVesti

12.10.2020 14:38 Autor: Vladimir Jokanović 0

DEMOKRATE ODBACUJU TRAMPOVU PONUDU Paket vredan 1.800 milijardi dolara nedovoljno veliki DEMOKRATE ODBACUJU TRAMPOVU PONUDU Paket vredan 1.800 milijardi dolara nedovoljno veliki
Predsednička administracija SAD pozvala je Kongres da usvoji odbačeni stimulativni paket za pomoć od korona krize, koristeći ostatke sredstava iz isteklog programa zajma za... DEMOKRATE ODBACUJU TRAMPOVU PONUDU Paket vredan 1.800 milijardi dolara nedovoljno veliki

Predsednička administracija SAD pozvala je Kongres da usvoji odbačeni stimulativni paket za pomoć od korona krize, koristeći ostatke sredstava iz isteklog programa zajma za mala preduzeća, nakon što su pregovori o širem paketu naišli na otpor.

Predlog je najnoviji zaokret u obnovljenim pregovorima o novim podsticajima za ekonomiju i Amerikance koji su ostali bez posla, prenosi Aljazeera. U pismu kongresmenima, ministar financija Stiven Mnučin (Steven Mnuchin) i šef osoblja Bele kuće Mark Medouz (Mark Meadows) naveli su da će razgovarati sa liderom Demokratske stranke Čakom Šumerom (Chuck Schumer) i predsedavajućom Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi (Nancy Pelosi) kako bi pokušali da postignu dogovor o sveobuhvatnom zakonu.

Oni su istakli da bi Kongres trebalo da „odmah glasa“ o zakonu koji bi omogućio upotrebu neiskorišćenih sredstava iz Programa zaštite zarada, čija ukupna vrednost iznosi oko 130 milijardi dolara. „Pristup na sve ili ništa neprihvatljiv je odgovor za američki narod“, napisali su Mnučin i Medouz.

Pelosi je rekla da u predlogu predsedničke administracije nedostaje strateški plan za suzbijanje širenja virusa i da ima neadekvatno finansiranje državnih i lokalnih vlada, kao i finansijske olakšice za američke porodice, prenosi CNBC. Ona zahteva dogovor kojim se vraća dodatna naknada za nezaposlene u visini 600 dolara nedeljno, čije je važenje isteklo u julu i mnogo više novca za negu dece, nego što je ponudila administracija.

Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) ponudio je paket za pomoć u iznosu 1.800 milijardi dolara u razgovoru sa Nensi Pelosi, koja je ostala nepopustljiva, insistirajući i dalje na predlogu 2.200 milijardi dolara. Ranije prošle nedelje Tramp je najavio da će razgovori o stimulativnom paketu biti nastavljeni tek posle izbora 3. novembra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...