više od 170 aviona povučeno iz upotrebe posle zamalo kobnog leta

Direktor Boeinga priznao grešku, istraga u toku

SvetU fokusu

10.1.2024 09:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Direktor Boeinga priznao grešku, istraga u toku Direktor Boeinga priznao grešku, istraga u toku
Dejv Kalhun (Dave Calhoun), predsednik i izvršni direktor giganta za proizvodnju aviona Boeing, saopštio je zaposlenima na sastanku u utorak da kompanija „priznaje sopstvenu... Direktor Boeinga priznao grešku, istraga u toku

Dejv Kalhun (Dave Calhoun), predsednik i izvršni direktor giganta za proizvodnju aviona Boeing, saopštio je zaposlenima na sastanku u utorak da kompanija „priznaje sopstvenu grešku“ nakon što je zatvarač na vratima aviona 737 Max 9 eksplodirao u vazduhu tokom leta Alaska Airlinesa prošle nedelje, nekoliko minuta nakon što je avion poleteo iz Portlanda u Oregonu.

„Pristupićemo ovom problemu prioritetno, priznajući našu grešku“, rekao je Kalhun na sastanku, što je i potvrdio portparol kompanije za Wall Street Journal i CBS News. „Pristupićemo tome sa 100 odsto pažnje i potpunom transparentnošću na svakom koraku. Radićemo sa Nacionalnom komisijom koja istražuje samu nesreću kako bismo otkrili šta je uzrok. Imamo dugo iskustvo saradnje sa ovom institucijom.”

Niko nije ozbiljnije povređen u incidentu u petak uveče na letu 1282 kompanije Alaska Airlines. Avion sa 174 putnika i šest članova posade, koji je leteo za Ontario u Kaliforniji, prinudno je sleteo nazad u Portland.

Kao odgovor u subotu, Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) privremeno je prizemljila 171 avion modela Boeing 737 Max 9 širom sveta radi bezbednosnih inspekcija. FAA je u utorak saopštila da će „svaki Boeing 737 9 Max sa utičnim vratima ostati uzemljen dok se ne utvrdi da svaki pojedinačno može bezbedno da se vrati u rad“.

Kalhun je dodao da je sposobnost pilota Alaska Airlinesa da brzo prizemlji svoju letelicu Max 9 sa otvorenim vratima „sprečila, potencijalno, još jednu nesreću“. Kalhun je izrazio „ogromnu zahvalnost i komplimente“ pilotima i stjuardesama na ovom letu, koji su „prizemljili avion pod zastrašujućim okolnostima“.

  • KIMCHI

    10.1.2024 #1 Author

    Greske se desavaju, korektan potez priznanja

    Odgovori

  • MAXMAD

    10.1.2024 #3 Author

    Kod nas niko ništa ne prizanaje….

    Odgovori

  • GAGA

    10.1.2024 #4 Author

    Sreca pa je sve dobro proslo

    Odgovori

  • SHALIMAR

    10.1.2024 #5 Author

    Samo da se kontrole urade detaljno,ovo je moglo da bude kobno…

    Odgovori

  • PIKSI

    14.1.2024 #6 Author

    Ko prizna pola mu se prasta😂

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...