Američki milijarder blizu postizanja dogovora o preuzimanju kluba

Everton pred promenom vlasnika

InvesticijeLifestyleSvet

23.9.2024 13:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Everton pred promenom vlasnika Everton pred promenom vlasnika
Američki biznismen Den Fridkin (Dan Friedkin) blizu je postizanja dogovora o preuzimanju fudbalskog kluba Everton, navode izvori. Kako se izveštava, Fridkin koji je ujedno... Everton pred promenom vlasnika

Američki biznismen Den Fridkin (Dan Friedkin) blizu je postizanja dogovora o preuzimanju fudbalskog kluba Everton, navode izvori. Kako se izveštava, Fridkin koji je ujedno vlasnik i predsednik fudbalskog kluba Roma i Farhad Moširi (Farhad Moshiri), vlasnik Evertona, u poodmakloj su fazi pregovora o preuzimanju.

Iako su predstavnici Evertona i Friedkin Grupe odbili da komentarišu situaciju, smatra se da je dogovor blizu nakon što je Fridkin tokom leta vodio ekskluzivne razgovore, što bi moglo da okonča mesece neizvesnosti na Gudison Parku, kako navodi Bloomberg.

Ova vest donosi nadu navijačima Evertona, koji su prolazili kroz dug period nesigurnosti oko mogućeg preuzimanja kluba. Američki biznismen Džon Tekstor (John Textor) takođe je izrazio spremnost da investira u Everton, želeći da proda svoj udeo u Kristal Palasu, ali izgleda da će Fridkin ipak prvi završiti dogovor.

Američki milijarder Fridkin, koji je već ranije pokušao da preuzme Everton, vraća se na scenu uprkos finansijskim poteškoćama kluba i pretnji ispadanja iz lige. Njegovo iskustvo sa klubom AS Roma u Seriji A moglo bi doneti vredno znanje u klub, što navijačima Evertona daje razlog za optimizam.

Navijači žele sigurnost za svoj klub, bilo da to znači da će ga preuzeti Fridkin, Tekstor ili neko treći. Iako će biti oprezni s očekivanjima, budući da su već jednom bili razočarani Fridkinovim neuspehom, ovaj razvoj situacije predstavlja značajan podstrek za Everton u naporima protiv ispadanja iz lige.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.