Manchester United mogao bi do procene od šest milijardi dolara

Britanski milijarder vodeći kandidat za vlasništvo u slavnom fudbalskom klubu   

InvesticijeNovacSvet

13.10.2023 09:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Britanski milijarder vodeći kandidat za vlasništvo u slavnom fudbalskom klubu    Britanski milijarder vodeći kandidat za vlasništvo u slavnom fudbalskom klubu   
Džim Retklif (Jim Ratcliffe) je vodeći kandidat za kupovinu engleskog fudbalskog giganta Manchester United. Nedavno revidirana ponuda britanskog milijardera daje mu prednost u odnosu... Britanski milijarder vodeći kandidat za vlasništvo u slavnom fudbalskom klubu   

Džim Retklif (Jim Ratcliffe) je vodeći kandidat za kupovinu engleskog fudbalskog giganta Manchester United. Nedavno revidirana ponuda britanskog milijardera daje mu prednost u odnosu na rivalski predlog katarskih investitora, piše Bloomberg.

Predsednik hemijske kompanije Ineos Group Holdings je u pregovorima sa američkim vlasnicima kluba, porodicom Glejzer (Glaser) i njihovim savetnicima o strukturi budućeg ugovora, poručuju insajderi.

Prema uslovima o kojima se raspravlja, Retklif bi mogao da ponudu za neke od akcija koje drže Glejzeri i manjinski investitori u klubu iz Mančestera. Retklif bi mogao da završi sa početnim udelom od otprilike 25 odsto po ugovoru koji bi mogao da proceni klub na više od pet milijardi funti, odnosno 6,1 milijardu američkih dolara.

Porodica Glejzer trenutno smatra da je Retklifova ponuda za manjinski udeo atraktivnija od alternativne ponude katarskog fonda za ceo klub. Upravni odbor legendarnog kluba će razgovarati o najnovijem predlogu na sastanku u narednih nekoliko dana.

Katarska grupa bi i dalje mogla da poveća svoju ponudu, a akcije Manchester Uniteda pale su u četvrtak u Njujorku za 0,8 odsto, što je klubu dalo tržišnu kapitalizaciju od oko 3,2 milijarde dolara – upola manje od procene Retklifa. Pritom, akcije su porasle za više od 50 odsto u poslednjih 12 meseci.

 • SHALIMAR

  13.10.2023 #1 Author

  Bas me zanima ko ce ponuditi vise za klub…

  Odgovori

 • ŽIZI

  15.10.2023 #2 Author

  Šta bih bez ove informacije….?

  Odgovori

 • REA

  15.10.2023 #3 Author

  Ako neki arapin ne baci duplu ponudu na sto…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...