akvizicija bi trebalo da bude završena u prvoj polovini ove godine

Golden Matrix kupuje MeridianBet Group za 300 miliona dolara

LifestyleSvet

17.1.2023 11:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Golden Matrix kupuje MeridianBet Group za 300 miliona dolara Golden Matrix kupuje MeridianBet Group za 300 miliona dolara
Američka kompanija za online igre Golden Matrix Group (GMGI) potpisala je ugovor o kupovini vodeće grupe za sportsko klađenje i igranje u jugoistočnoj Evropi... Golden Matrix kupuje MeridianBet Group za 300 miliona dolara

Američka kompanija za online igre Golden Matrix Group (GMGI) potpisala je ugovor o kupovini vodeće grupe za sportsko klađenje i igranje u jugoistočnoj Evropi MeridianBet Group sa sedištem na Malti i povezane kompanije, za 300 miliona dolara (277 miliona evra).

U kompaniji GMGI očekuju da će akviziciju završiti u prvoj polovini ove godine, ističući da će dogovor omogućiti GMGI pristup novim i brzo rastućim regulisanim tržištima koja imaju dvocifrene godišnje stope rasta od 2020. godine, uz podršku mreže sa više od 1.100 profesionalaca, prenela je Beta pozivajući se na portal seenews.com

„U sinergiji sa GMGI, očekujemo da postavimo industrijski standard kada su u pitanju platforme za igre širom sveta i da budemo u još jačoj poziciji da ostvarimo našu agresivnu strategiju rasta, kao i da se proširimo na nova tržišta“, rekao je generalni direktor Meridian Beta Zoran Milošević.

Očekuje se da će MeridianBet zadržati svoje ime i strukturu odbora nakon akvizicije i da će kombinovani prihodi obe kompanije biti veći od 100 miliona dolara u finansijskoj 2022. godini, sa procenjenom EBITDA većom od 22 miliona dolara.

MeridianBet Group osnovan je 2001. i posluje u 18 zemalja, a u fiskalnoj 2022. godini ostvarila je rast prihoda veći od 38 odsto nego 2021, navedeno je u saopštenju.

Golden Matrix, sa sedištem u Las Vegasu, razvija i licencira platforme za igre i upravlja sajtom za e-trgovinu velikog obima.

  • GOCA BG

    21.1.2023 #1 Author

    Ici ce u korist i jednoj i drugoj strani…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...