Kako bi se ublažio uticaj krize u Crvenom moru

Hapag-Lloyd najavio kopnene koridore za tranzit kroz Saudijsku Arabiju

SvetU fokusu

23.1.2024 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Hapag-Lloyd najavio kopnene koridore za tranzit kroz Saudijsku Arabiju Hapag-Lloyd najavio kopnene koridore za tranzit kroz Saudijsku Arabiju
Nemačka brodarska grupa Hapag-Lloyd objavila je uspostavljanje kopnenih koridora kroz Saudijsku Arabiju kako bi se ublažio uticaj krize u Crvenom moru. Do daljeg Hapag-Lloyd... Hapag-Lloyd najavio kopnene koridore za tranzit kroz Saudijsku Arabiju

Nemačka brodarska grupa Hapag-Lloyd objavila je uspostavljanje kopnenih koridora kroz Saudijsku Arabiju kako bi se ublažio uticaj krize u Crvenom moru.

Do daljeg Hapag-Lloyd planira da pošalje brodove dužom rutom, oko Rta dobre nade, piše Seebiz.

„Nastavljamo da kontinuirano pratimo i analiziramo situaciju i čim se promeni, čim (tranzit) ponovo bude bezbedan, usmerićemo naše brodove kroz Crveno more i Suecki kanal“, navodi se u saopštenju brodarske kompanije.

Odvojeno, najavili su i da će uspostaviti kopnene koridore za tranzit robe kroz Saudijsku Arabiju, od Džebel Alija, Damama i Džubaila do okeanskog terminala u Džedi.

Naš cilj je da klijentima ponudimo krizno rešenje kako bi zaobišli blokadu do normalizacije situacije u Crvenom moru, navode u saopštenju, uz napomenu da u bliskoistočnom regionu imaju 55 lučkih i 53 kopnena terminala.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...