japanski proizvođač automobila želi veći udeo na tržištu e-vozila

Honda povećala profit za 23 odsto u prvom kvartalu 2024.

AutomobiliLifestyleSvet

7.8.2024 14:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Honda povećala profit za 23 odsto u prvom kvartalu 2024. Honda povećala profit za 23 odsto u prvom kvartalu 2024.
Japanska kompanija Honda Motor izvestila je u sredu da je povećala profit u prvom kvartalu za 23 odsto, a na to su uticali slabiji... Honda povećala profit za 23 odsto u prvom kvartalu 2024.

Japanska kompanija Honda Motor izvestila je u sredu da je povećala profit u prvom kvartalu za 23 odsto, a na to su uticali slabiji jen i rast hibridnih vozila u SAD i na domaćem tržištu.

Drugi najveći proizvođač automobila u Japanu saopštio je da je kvartalni operativni profit iznosio 484,7 milijardi jena (4,4 milijarde dolara) u periodu od aprila do juna, u poređenju sa prosečnom procenom analitičara od 472,4 milijarde jen, prenosi Reuters.

Kompanija je zadržala svoju prognozu operativnog profita za celu godinu od 1.420 milijardi jena, dok je smanjila izglede za prodaju u Kini za 21 odsto na 840.000 vozila u tom periodu.

Honda je prošle nedelje saopštila da je njena globalna prodaja vozila porasla za dva procenta na 1,9 miliona u prvih šest meseci ove godine, uglavnom zbog rasta prodaje od devet procenata u SAD, njenom najvećem tržištu.

Nasuprot tome, auto-kompanija se suočila sa teškim periodom poslovanja u Kini, jer je zabeležila pad prodaje za 23 odsto na 416.000 vozila.

Honda je u julu saopštila da planira početak proizvodnje u dve nove fabrike električnih vozila u Kini, kroz dva zajednička preduzeća sa kineskim proizvođačima automobila kasnije ove godine.

Japanski proizvođač automobila želi što pre da se probije na tržištu e-vozila, i uđe u grupu vodećih kompanija.

  • VALE

    11.8.2024 #1 Author

    Dobra I poznata firma, pa se to I ocekivalo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.