preventivne mere sprečavanja nezadovoljstva

Hyundai najavio povišice radnicima u SAD od 25 odsto u naredne četiri godine

AutomobiliLifestyleSvet

14.11.2023 17:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Hyundai najavio povišice radnicima u SAD od 25 odsto u naredne četiri godine Hyundai najavio povišice radnicima u SAD od 25 odsto u naredne četiri godine
Hyundai Motor će radnicima u Alabami i Džordžiji (SAD) dati povišicu od 25 odsto u naredne četiri godine, nakon poteza auto-kompanija Toyota Motor i... Hyundai najavio povišice radnicima u SAD od 25 odsto u naredne četiri godine

Hyundai Motor će radnicima u Alabami i Džordžiji (SAD) dati povišicu od 25 odsto u naredne četiri godine, nakon poteza auto-kompanija Toyota Motor i Honda Motor da povećanjem plata spreče moguće nezadovoljstvo Sindikata radnika u američkoj auto-industriji (UAW).

„Novi nivo plata“ će uticati na otprilike 4.000 proizvodnih radnika u fabrici u Alabami, zajedno sa novom tvornicom koja se gradi u blizini Savane u Džordžiji, a koja bi trebalo da počne proizvodnju 2025. godine, saopštio je korejski proizvođač automobila, prenosi Bloomberg.

Prošle nedelje, Honda je saopštila zaposlenima da će povećati plate delu američkih radnika za 11 odsto, što odgovara povišici koju će članovi UAW-a dobiti u prvoj godini njihovog više od četiri godine ugovora ako bude ratifikovan. Toyota takođe planira da poveća platu za većinu radnika na montažnoj traci za 9,2 odsto u januaru, objavio je Bloomberg ovog meseca.

Potez Hyundaia dolazi u trenutku kada ulaže milijarde dolara na američko tržište za proizvodnju električnih vozila i proširenje svog tržišnog udela.

Proizvođač automobila se našao pod pritiskom grupa za rad i građanska prava u Džordžiji, nakon što je istraga Ministarstva rada prošle godine otkrila kršenje prava rada mladih u nekoliko kompanija iz Alabame koje snabdevaju korejskog proizvođača automobila.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...