finalni model lunarnog rovera u drugoj polovini 2024. godine

Hyundai razvija vozilo za istraživanja na Mesecu

LifestyleSvet

20.4.2023 18:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Hyundai razvija vozilo za istraživanja na Mesecu Hyundai razvija vozilo za istraživanja na Mesecu
Hyundai Motor Group širi svoje poslovanje za potrebe u svemiru, i najavljuje početak razvoja proizvodnje lunarnih vozila, saopštio je auto-gigant u četvrtak. Grupa je... Hyundai razvija vozilo za istraživanja na Mesecu

Hyundai Motor Group širi svoje poslovanje za potrebe u svemiru, i najavljuje početak razvoja proizvodnje lunarnih vozila, saopštio je auto-gigant u četvrtak.

Grupa je saopštila da je, u saradnji sa domaćim istraživačkim institutima, započela razvoj modela lunarnog rovera, piše Korea Times.

Auto-kompanija je istakla da je njihova inicijativa za razvoj rovera za istraživanje Meseca usmerena na doprinos razvoju naučnih istraživanja u svemirskom sektoru Južne Koreje.

Počevši od razvoja ovog inicijalnog modela, Hyundai Motor Group planira da kontinuirano unapređuje tehnologiju kako bi do 2027. godine imala proizvod koji zaista može da istražuje površinu Meseca.

Kroz razgovore sa lokalnim institutima, automobilska grupa je finalizirala početni model lunarnog vozila za sletanje na južni pol Meseca i sprovođenje različitih naučnih misija uključujući ekstrakciju minerala i analizu životne sredine.

„Koncept vozila lunarnog rovera je autonomna mobilnost kompaktne veličine posvećena istraživanju površine Meseca“, saopštila je kompanija i dodala da će rover biti opremljen solarnim panelom za samopunjenje.

„Istovremeno, zajednički će razvijati tehnologije za upravljanje toplotom, uređaje za zaštitu od zračenja, ali i metalno pogonske točkove koji bi trebalo da izdrže ekstremne uslove na Mesecu, gde je temperaturna razlika između dana i noći viša od 300 stepeni Celzijusovih“, saopštila je kompanija.

Hyundai očekuje da će finalizirati proizvodnju razvojnog modela već u drugoj polovini 2024.

  • Vale

    22.4.2023 #1 Author

    Tehnika napreduje. Vrlo je interesantno I jedva cekam da vidim te snimke sa meseca

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...