Najbogatiji čovek na svetu očekuje da će biti direktor kompanije Tesla još nekoliko godina

Ilon Mask razmišlja o povlačenju iz poslovnog sveta

LifestylePoslovanjeSvetZanimljivosti

10.12.2021 18:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Ilon Mask razmišlja o povlačenju iz poslovnog sveta Ilon Mask razmišlja o povlačenju iz poslovnog sveta
Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask (Elon Mask) objavio je na svom Twitter nalogu da razmišlja o tome da napusti posao i postane influenser.... Ilon Mask razmišlja o povlačenju iz poslovnog sveta

Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask (Elon Mask) objavio je na svom Twitter nalogu da razmišlja o tome da napusti posao i postane influenser.

„Razmišljam da dam otkaz i da postanem influenser sa punim radnim vremenom“, naveo je najbogatiji čovek na svetu u tvitu objavljenom sinoć, ne iznoseći detalje, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Nije jasno da li Mask, koji je vrlo aktivan na platformi društvene mreže Twitter, ozbiljno razmatra mogućnost da napusti svoje funkcije.

Britanska agencija podseća da je on, osim što je generalni direktor kompanije Tesle, takođe osnivač i izvršni direktor kompanije SpaceX za letove u svemir, a vodi i startap Neuralink, koji se bavi razvojem terapeutskih čipova za mozak, kao i infrastrukturnu firmu The Boring Company.

Mask je tokom jedne video-konferencije u januaru ove godine izjavio da očekuje da će biti izvršni direktor Tesle “još nekoliko godina”.

„Bilo bi lepo da imam malo više slobodnog vremena umesto da radim dan i noć, bukvalno, od trenutka kad se probudim dok ne odem na spavanje, i to sedam dana nedeljno. To je prilično intenzivno“, rekao je on tada.

Prošlog meseca, Mask je pitao svoje pratioce na Twitteru da li da proda 10 odsto svog udela u Tesli, na šta je većina odgovorila potvrdno. Od tada je prodao akcije u vrednosti od skoro 12 milijardi dolara.

  • Tina

    10.12.2021 #1 Author

    Sto da ne

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    2.2.2022 #2 Author

    Zanimljivo…Elon? Pozadina povlačenja je baš interesantna.

    Odgovori

  • ACIKA

    2.2.2022 #3 Author

    Mask je showman voli da privlaci paznju i odlicno mu ide.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...