velika potražnja u protekloj deceniji

Japanski hoteli sve više privlače strane investitore

BiznisInvesticijeSvetTurizam

18.4.2023 12:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Japanski hoteli sve više privlače strane investitore Japanski hoteli sve više privlače strane investitore
Strani investitori kupuju japanske hotele u neviđenom obimu u protekloj deceniji, jer oporavak u turizmu, slaba valuta i niske kamatne stope jačaju apetit iz... Japanski hoteli sve više privlače strane investitore

Strani investitori kupuju japanske hotele u neviđenom obimu u protekloj deceniji, jer oporavak u turizmu, slaba valuta i niske kamatne stope jačaju apetit iz inostranstva.

Kupci iz drugih zemalja bili su zaslužni za 47 odsto od 494,3 milijarde jena (4,9 milijardi dolara) uloženih u hotelske poslove koji su zaključeni u proteklih 12 meseci, što je najveći procenat od 2014. godine, prema podacima objavljenim krajem marta istraživačke firme MSCI Real Assets, prenosi Bloomberg.

Kombinacija niskih stopa, slabog jena i stabilnosti tržišta učinila je japanske nekretnine privlačnim za globalne investitore usred sveopšte ekonomske neizvesnosti u protekloj godini, rekao je Bendžamin Čou (Benjamin Chow), šef odeljenja za istraživanje nekretnina MSCI za Aziju.

„Prošle godine je bio trenutak kada su svi naši klijenti odlazili ​​u Japan da pogledaju nekretnine“, rekao je Čou.

Povećano interesovanje za hotele, koji čine oko desetinu poslovanja sa nekretninama u Japanu, primetno je jer je to i dalje jedno od najzastupljenijih oblasti nekretnina u zemlji, rekao je Čou, i dodao da su strane investitore istorijski više privlačile stambene ili maloprodajne nekretnine.

Turisti se vraćaju u Japan otkako je ova zemlja u oktobru ublažila granične kontrole iz ere pandemije.

  • DUCA

    22.4.2023 #1 Author

    Dobro je da se sve više turista vraća u Japan.

    Odgovori

  • Cale

    22.10.2023 #2 Author

    Slažem se

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...