investicija vredna 16,6 milijardi dolara

Johnson & Johnson kupuje kompaniju za kardio-tehnologiju

LifestyleSvetZdravlje

1.11.2022 20:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Johnson & Johnson kupuje kompaniju za kardio-tehnologiju Johnson & Johnson kupuje kompaniju za kardio-tehnologiju
Kompanija Johnson & Johnson je u utorak saopštila da će uložiti 16,6 milijardi dolara u kupovinu kompanije za proizvodnju kardiovaskularne tehnologije Abiomed kako bi ojačala svoju ponudu medicinskih... Johnson & Johnson kupuje kompaniju za kardio-tehnologiju

Kompanija Johnson & Johnson je u utorak saopštila da će uložiti 16,6 milijardi dolara u kupovinu kompanije za proizvodnju kardiovaskularne tehnologije Abiomed kako bi ojačala svoju ponudu medicinskih uređaja.

Kompanija će platiti 380 dolara za svaku akciju Abiomeda i obezbediti još 35 dolara po akciji u gotovini ukoliko budu ispunjeni neki komercijalni i klinički ciljevi.

Abiomed razvija tehnologiju koja leči srčane arterijske bolesti i srčanu insuficijenciju, poput Impela (Impella) srčane pumpe, koje se koriste za pacijente sa teškom srčanom bolešću, prenosi Beta.

Johnson & Johnson kaže da će ugovor, za koji se očekuje da će biti zaključen početkom sledeće godine, pomoći kompaniji da izgradi svoj sektor sa medicinskim uređajima ulaskom u posao koji ubrzano raste.

Kompanija dodaje u svoj portfolio Abiomed koji eksplozivno raste. Prodaja Abiomeda je skočila 22 odsto i premašila milijardu dolara u poslednjoj fiskalnoj godini što je duplo više od godišnje prodaje koju je zabeležio pre samo pet godina.

Akcije kompanije Johnson & Johnson čije je sedište u Nju Brunsviku, pale su oko jedan odsto na 172,11 dolara pre otvaranja berze u utorak.

 • SUNCOKRET

  2.11.2022 #1 Author

  Vremena su teška, preti recesija i svi se trude da na neki način zadrže svoj deo kolača.

  Odgovori

 • Dea

  4.11.2022 #2 Author

  Zar oni nisu otisli u neki kolaps pravljenjem stetne kozmetike

  Odgovori

 • SRDJAN

  6.11.2022 #3 Author

  Sve je vise srcanih bolesnika i svaka tehnologija koja moze pomoci u lecenju je dobrodosla

  Odgovori

 • Tina

  6.11.2022 #4 Author

  Nisam naisla bas na pozitivne komentare za ovu firmu

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...