Predizborna kampanja u SAD

Kamala Haris predložila povećanje poreza na dobit

Svet

20.8.2024 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kamala Haris predložila povećanje poreza na dobit Kamala Haris predložila povećanje poreza na dobit
Potpredsednica SAD Kamala Haris (Kamala Harris) predložila je povećanje stope poreza na dobit sa 21 na 28 odsto ukoliko pobedi na izborima u novembru... Kamala Haris predložila povećanje poreza na dobit

Potpredsednica SAD Kamala Haris (Kamala Harris) predložila je povećanje stope poreza na dobit sa 21 na 28 odsto ukoliko pobedi na izborima u novembru protiv republikanskog rivala Donalda Trampa (Donald Trump), saopštio je njen izborni štab.

Portparol njene kampanje, Džejms Singer (James Singer), rekao je da bi ovaj potez bio deo „fiskalno odgovornog načina da se novac vrati u džepove radnih ljudi i osigura da milijarderi i velike korporacije plaćaju svoj pravični deo“, prenosi Reuters.

Kada je Tramp bio predsednik smanjio je stopu poreza na dobit sa 35 na 21 procenat i uveo je druge poreske olakšice koje bi trebalo da isteknu sledeće godine. Tramp je obećao da će te olakšice učiniti trajnim.

Komitet za odgovoran savezni budžet, nestranačka lobistička grupa, saopštio je da bi predlog Kamale Haris za povećanje stope poreza na dobit na 28 procenata smanjio deficit SAD za 1.000 milijardi dolara tokom deset godina.

Promene u poreskom zakonu SAD zahtevaju odobrenje Kongresa, a demokrate i republikanci vode oštru borbu za kontrolu nad Senatom i Predstavničkim domom. Haris, kao demokrata, obećala je da će održati obećanje predsednika Džoa Bajdena (Joe Biden) da neće povećati poreze onima koji zarađuju 400.000 dolara godišnje ili manje.

U govoru o ekonomskoj politici prošle nedelje, Haris je predstavila predloge za smanjenje poreza za većinu Amerikanaca, zabranu „cenovnog iskorišćavanja“ od trgovaca i izgradnju pristupačnijih stanova, kao deo „ekonomije prilika“ koju planira da sprovodi ukoliko pobedi na izborima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.