čistom energijom do smanjenja siromaštva

Kina nastavlja ulaganja u izgradnju hidroelektrana u Kambodži

BiznisSvet

30.11.2023 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kina nastavlja ulaganja u izgradnju hidroelektrana u Kambodži Kina nastavlja ulaganja u izgradnju hidroelektrana u Kambodži
Projekat hidroelektrane Gornji Tataj u Kambodži, u koju ulaže Kina, povećaće pouzdan izvor čiste energije u Kambodži i doprineti smanjenju siromaštva, izjavio je u... Kina nastavlja ulaganja u izgradnju hidroelektrana u Kambodži

Projekat hidroelektrane Gornji Tataj u Kambodži, u koju ulaže Kina, povećaće pouzdan izvor čiste energije u Kambodži i doprineti smanjenju siromaštva, izjavio je u četvrtak kambodžanski premijer Hun Manet, prenosi kineska novinska agencija Sinhua.

Sa ukupnim planiranim kapacitetom od 150 megavata (kada bude u potpunosti završena) očekuje se da će hidroelektrana proizvoditi 527 miliona kilovat-časova električne energije godišnje, prenosi Beta.

Premijer Hun Manet rekao je da su „hidroelektrane koje je izgradila Kina pomogle da se obezbedi pouzdano snabdevanje električnom energijom, stabilizuju cene električne energije, promovišu ekonomski razvoj i poboljšaju sredstva za život ljudi u Kambodži“.

Kina je najveći investitor u izgradnju hidroelektrana u Kambodži. Prema podacima kambodžanskog Ministarstva rudarstva i energetike, do sada je pušteno u rad sedam takvih hidroelektrana, ukupnog kapaciteta 1.328 megavata. 

  • SUNCE

    1.12.2023 #1 Author

    Jako korisno sigurna sam i isplativo za obe strane. Jedino takva saradnja i ima smisla.

    Odgovori

  • SABRINA

    1.12.2023 #2 Author

    Odlična investicija.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...