KINEZI PRAVE AUTOMOBIL KOJI ŠTITI OD KORONA VIRUSA Proizvodnja počinje u maju, do sada naručeno 30.000 vozila

AutomobiliIzdvajamoLifestyleSvet

3.4.2020 11:26 Autor: Marija Jovanović 1

KINEZI PRAVE AUTOMOBIL KOJI ŠTITI OD KORONA VIRUSA Proizvodnja počinje u maju, do sada naručeno 30.000 vozila KINEZI PRAVE AUTOMOBIL KOJI ŠTITI OD KORONA VIRUSA Proizvodnja počinje u maju, do sada naručeno 30.000 vozila
Kineska auto kompanija “Geely“ najavila je pokretanje proizvodnje automobila koji poseduje sistem za odbranu od korona virusa. Novi automobil biće opremljen sistemom za filtriranje... KINEZI PRAVE AUTOMOBIL KOJI ŠTITI OD KORONA VIRUSA Proizvodnja počinje u maju, do sada naručeno 30.000 vozila

Kineska auto kompanija “Geely“ najavila je pokretanje proizvodnje automobila koji poseduje sistem za odbranu od korona virusa. Novi automobil biće opremljen sistemom za filtriranje vazduha i na taj način će sprečiti ulazak virusa u kabinu. U ovoj kompaniji kažu da je u pretprodaji već naručeno 30.000 vozila.

Kineska vlada, kako piše RTS, svakog meseca pomogne autoindustriju sa 200 miliona evra zbog uticaja epdemije korona virusa na kupovinu i proizvodnju vozila. Zato je kineska fabrika „Geely“, koja je vlasnik deset odsto “Daimler chrysler” utrošila velika sredstva da pronađe potpuno bezbedan sistem filtracije vazduha u kabini koji omogućava da korona virus ne uđe u putnički prostor.

U borbu protiv korona virusa, kompanija “Geely”, u narednom periodu uložiće više od 53 miliona dolara. Ovo je prvi put da se ovako sofisticirani sistemi ugrađuju u automobile pa se može očekivati i visoka cena, kažu u kompaniji “Geely”. Serijska proizvodnja počeće već u maju, a prodaja počinje odmah putem interneta.

Sistem koji štiti do 95 odsto

Prvo vozilo ovakvog tipa “Geely Icon” biće opremljeno najnaprednijim sistemom za filtriranje vazduha u kabini i zaštiti od virusa i bakterija.

“U pitanju je novi inteligentni sistem za prečišćavanje vazduha unutar kabine vozila koji poseduje sertifikat N95. Ovaj sistem će raditi zajedno sa klima-uređajem u vozilu Geely Icon. Po standardima N95 ovaj sistem trebalo bi da blokira oko 95 odsto veoma malih čestica da dospeju u kabinu, čak i do veličine od 0,3 mikrona. Nažalost, čestice korona virusa umeju da budu čak i manje, što znači da stepen sigurnosti neće iznositi čitavih 100 odsto”, piše “AutoBild”.

Ovaj model premijerno je prikazan u formi koncepta na sajmu automobila u Pekingu 2018. godine, a u ponudi će biti benzinska i hibridna varijanta. Odlikuju ga tehnološki i vrlo napredni sistemi za asistenciju u vožnji, a moguće je i autonomno upravljanje unutar trake. “Geely Icon“ je opremljen sa pet HD kamera i 12 ultrazvučnih radara koji omogućavaju prepoznavanje pešaka, automatsko parkiranje i kočenje u slučaju nužde”.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...