podsticanje prodaje u SAD zbog izmena subvencionisanja nabavki električnih vozila

Kompanija Tesla šesti put od početka godine snizila cene automobila

AutomobiliLifestyleSvet

19.4.2023 12:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kompanija Tesla šesti put od početka godine snizila cene automobila Kompanija Tesla šesti put od početka godine snizila cene automobila
Kompanija Tesla snizila je cene za svoje modele električnih vozila Model I i Model 3 u Sjedinjenim Američkim Državama, šesti put od početka godine,... Kompanija Tesla šesti put od početka godine snizila cene automobila

Kompanija Tesla snizila je cene za svoje modele električnih vozila Model I i Model 3 u Sjedinjenim Američkim Državama, šesti put od početka godine, zbog zabrinutosti oko ispunjavanja ranije zacrtane profitne marže zbog nešto slabijih rezultata prodaje.

Tesla je snizila cene Modela I za 3.000 dolara i Modela 3 za 2.000 dolara, te je njihova cena na američkom tržištu sada ispod 40.000 dolara po komadu, izvestio je Reuters.

Kompanija koju predvodi Ilon Mask (Elon Musk) smanjila je američke cene Modela 3 za 11 odsto ove godine i a Modela I za čak 20 procenata – što je potez koji dolazi u trenutku dok se SAD spremaju da uvedu strože standarde koji će u suštini ograničiti poreske kredite za električna vozila.

Kompanija je takođe nedavno snizila cene u Evropi, Izraelu i Singapuru, kao i u Japanu, Australiji i Južnoj Koreji, proširivši akciju popusta koju je započela u Kini u januaru kako bi podstakla potražnju.

Tesla je ranije ovog meseca prijavila kvartalni rast isporuka od četiri odsto u prvom kvartalu, što je mnogo manje od 17,8 odsto iz četvrtog kvartala prošle godine.

Dok se očekuje da će Tesla prijaviti povećanje prihoda u prvom ovogodišnjem kvartalu od 24,2 odsto na godišnjem nivou, na 23,29 milijardi dolara, analitičari su smanjili prosečnu procenu profita na nivo od oko 2,4 odsto u poslednja tri meseca, prema podacima Refinitiva.

  • MITAR

    20.4.2023 #1 Author

    Ovo je dobar podsticaj da ljudi jos vise kupuju Tesla vozila, sto negde govori da Mask zna dobro sta radi.

    Odgovori

  • LJILJANA95

    3.5.2023 #2 Author

    Za kupce odlično!

    Odgovori

  • Goga13

    4.5.2023 #3 Author

    Odličan podsticaj kupcima, dobar potez.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...