Najava promene politike izazvala nezadovoljstvo na društvenoj mreži

Korisnici glasali protiv Maska na čelu Twittera

Svet

19.12.2022 13:08 Autor: Vladimir Jokanović 2

Korisnici glasali protiv Maska na čelu Twittera Korisnici glasali protiv Maska na čelu Twittera
Kompanija Twitter uklonila je sopstvene objave u kojima je najavljeno da će zabraniti korisnicima da objavljuju linkove ka drugim društvenim mrežama. Kompanija je takođe... Korisnici glasali protiv Maska na čelu Twittera

Kompanija Twitter uklonila je sopstvene objave u kojima je najavljeno da će zabraniti korisnicima da objavljuju linkove ka drugim društvenim mrežama. Kompanija je takođe tiho uklonila stranicu sa uputstvima koja detaljno opisuju ova pravila, a izvršni direktor Ilon Mask (Elon Musk) pitao je korisnike da li se slažu da on ostane na rukovodećoj funkciji.

U međuvremenu, Twitter je pokrenuo i anketu u kojoj pita korisnike da li kompanija treba da odredi politiku o nalozima čija je glavna svrha reklamiranje platformi drugih društvenih mreža, prenosi Tech Crunch. Nakon što je Twitter najavio promenu politike, dobio je mnogo kritika.

U odgovoru jednom korisniku, vlasnik i izvršni direktor Twittera precizirao je da će poliitika biti prilagođena za suspendovanje naloga koji isključivo služe za promovisanje drugih društvenih mreža.

Dok su milijarde ljudi širom sveta pratile finale Svetskog prvenstva u fudbalu, kojem je Mask prisustvovao uživo, Twitter je objavio da zabranjuje linkove koji promovišu druge društvene mreže. Lista uključuje Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr i Post, kao i alate kao što su Linktree i Lnk.Bio. Primetno je da kineska platforma TikTok nije na listi.

U objavi je navedeno da Twitter „više ne dozvoljava besplatnu promociju određenih platformi društvenih medija“, kao i da kompanija planira da ukloni linkove do sadržaja sa navedenih društvenih platformi. Promocije će i dalje biti dozvoljene korisnicima koji se pretplate na usluge kompanije Twitter.

Musk je zatim pokrenuo anketu sa pitanjem da li bi trebalo da se povuče sa mesta direktora kompanije, ističući da će poštovati rezultat glasanja. Oko 58 odsto od 17,5 miliona glasova bilo je za to da se Mask povuče sa rukovodeće pozicije, prenosi Bloomberg.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...