Društvena platformama nedeljama nije platila zakup za kancelarije

Mask uzdrmao pravni sektor u kompaniji Twitter

Hi-techLifestylePoslovanjeSvet

14.12.2022 10:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Mask uzdrmao pravni sektor u kompaniji Twitter Mask uzdrmao pravni sektor u kompaniji Twitter
U toku prethodne dve nedelje Ilon Mask (Elon Musk) uzdrmao je pravni sektor društvene mreže Twitter, raspustivši pravne savetnike koji su se bavili sigurnosnim... Mask uzdrmao pravni sektor u kompaniji Twitter

U toku prethodne dve nedelje Ilon Mask (Elon Musk) uzdrmao je pravni sektor društvene mreže Twitter, raspustivši pravne savetnike koji su se bavili sigurnosnim pitanjima kako bi smanjio troškove.

Kako izgleda, Mask nastavlja da vodi pravne bitke u kompaniji Twitter, navodi sedam osoba upućenih u interne razgovore u kompaniji. On i njegov tim rade na rekonstrukciji pravno odeljenje društvene platforme, a u tom procesu su istisnuli jednog od najvažnijih savetnika. Takođe su naložili zaposlenima da ne isplaćuju pružaoce usluga zbog potencijalnih sudskih sporova, piše The New York Times.

Kako bi smanjila troškove, kompanija Twitter nedeljama nije platila zakup za kancelarije u San Francisku, ali i drugim lokacijama širom sveta, navode izvori. Twitter je takođe odbio da plati račun od 197.725 dolara za privatne čarter letove koji su se odvijali u nedelji kada je Mask preuzeo kompaniju, navodi se u tužbi koja je podneta Federalnom sudu u Nju Hemširu.

Rukovodioci Twitter-a razgovarali su o tome kakve bi bile posledice neisplaćivanja otpremnina hiljadama radnika koji su izgubili posao nakon što je Mask preuzeo kompaniju, navode dva upućena izvora. Mask je zapretio zaposlenima tužbom ukoliko budu pričali sa medijima i “postupali suprotno od interesa kompanije”, navodi se u internom imejlu.

Agresivni potezi signaliziraju da Mask planira da nastavi sa smanjivanjem troškova, kao i sa izmenama ili prekidom sporazuma koje je Twitter prethodno sklopio. Njegov dolazak na vodeću poziciju u društvenoj obeležen je haosom, nizom otkaza, poništavanje prethodnih suspenzija i pravila platforme i hirovite odluke koje su oterale oglašivače.

  • GOCA BG

    14.12.2022 #1 Author

    Ne verujem da je bilo koja odluka Maska ishitrena,pre mislim da je doneta kroz dobru proveru…

    Odgovori

  • Maria

    17.12.2022 #3 Author

    Pokrenuće velike promene. Pitanje je dana.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...