kompanije iz kine i drugih zemalja zameniće odlazeće firme

LG, Bosch i Sony uskoro zatvaraju prodavnice u Rusiji

SvetU fokusu

28.2.2024 19:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

LG, Bosch i Sony uskoro zatvaraju prodavnice u Rusiji LG, Bosch i Sony uskoro zatvaraju prodavnice u Rusiji
Kompanije LG, Bosch i Sony uskoro zatvaraju prodavnice u Rusiji, a na njihovom mestu se već otvaraju radnje kompanija iz Turske i Kine, prenosi... LG, Bosch i Sony uskoro zatvaraju prodavnice u Rusiji

Kompanije LG, Bosch i Sony uskoro zatvaraju prodavnice u Rusiji, a na njihovom mestu se već otvaraju radnje kompanija iz Turske i Kine, prenosi Komersant pozivajući se na anonimni upućeni izvor.

Maloprodajni partneri pomenutih stranih proizvođača do sada nisu zatvarali radnje da bi izbegli kazne za prevremeni raskid ugovora, prenosi Mina.

„Kompanijama se u takvim slučajevima često izriču novčane kazne, tako da se firmama koje odlaze više isplati da sačekaju da ugovor istekne“, objasnio je izvor lista Komersant.

Tehnička podrška južnokorejskog brenda LG saopštila je da su sve prodavnice u Rusiji zatvorene zbog zastoja u snabdevanju. Tri maloprodajna objekta kompanije Sony u Moskvi ostaće otvorena do leta da bi rasprodala zalihe.

Regionalna direktorka odeljenja za trgovinu nekretninama NF grupe, Jevgenija Hakberdijeva, smatra da će roba iz Kine i drugih zemalja lako zameniti firme koje odlaze sa ruskog tržišta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...