Amazon i Walmart nude velike popuste kako bi se rešili nagomilanih zaliha

Maloprodaja u SAD porasla 7,6 odsto u prazničnoj sezoni

PoslovanjeSvetU fokusu

26.12.2022 16:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Maloprodaja u SAD porasla 7,6 odsto u prazničnoj sezoni Maloprodaja u SAD porasla 7,6 odsto u prazničnoj sezoni
Prodaja u maloprodajnim radnjama u Americi porasla je u periodu između 1. novembra i 24. decembra za 7,6 odsto, što se najviše može pripisati... Maloprodaja u SAD porasla 7,6 odsto u prazničnoj sezoni

Prodaja u maloprodajnim radnjama u Americi porasla je u periodu između 1. novembra i 24. decembra za 7,6 odsto, što se najviše može pripisati prazničnoj sezoni u kojoj popusti privuku veliki broj potrošača, navodi se u nedavno objavljenom izveštaju kompanije Mastercard.

Ovo povećanje je veće od prognoziranih 7,1 odsto, koliko su predviđali u septembru, kada se očekivalo da će kupci u nameri da uhvate prva sniženja najviše trošiti u oktobru, piše Reuters.

Ipak, ovogodišnja praznična prodaja zabeležila je međugodišnji rast za nešto manje od 8,5 odsto, i pored visoke inflacije, povećavanja kamatnih stopa i sve izvesnijeg ulaska u recesiju.

Maloprodajne radnje, koje uključuju i Amazon.com i Walmart u Sjedinjenim Američkim Državama, ponudile su velike popuste tokom sezone praznika kako bi se rešile viška zaliha i vratili zalihe na normalne nivoe.

To je tokom petodnevnog perioda između Dana zahvalnosti i sajber ponedeljka dovelo do velike potražnje za svim vrstama proizvodima, od igračaka do elektronike.

Međutim, prema izveštaju Mastercard SpendingPulse, prodaja elektronike je pala za 5,3 odsto u periodu od dva meseca.

S druge strane, prodaja u kategorijama odeće i restorana porasla je za 4,4 odsto i 15,1 odsto, što je doprinelo povećanju ukupne cifre.

Online prodaja je porasla 10,6 odsto, nešto manje u odnosu na 11 odsto prošle godine, navodi se u izveštaju Mastercarda.

  • TATJANA

    30.12.2022 #1 Author

    Roba koja je na zalihama dugo logično i da treba ici na popust i rasprodaju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...