Proces integracije biće završen tokom 2022. godine

Mondelez International kupio grčku Chipitu

AgrobiznisBiznisInvesticijePoslovanjeSvet

3.1.2022 15:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mondelez International kupio grčku Chipitu Mondelez International kupio grčku Chipitu
Kompanija Mondelez International objavila je danas da je kupila grčku Chipitu Global S.A., proizvođača kroasana i grickalica od testa. Kako se navodi u saopštenju,... Mondelez International kupio grčku Chipitu

Kompanija Mondelez International objavila je danas da je kupila grčku Chipitu Global S.A., proizvođača kroasana i grickalica od testa.

Kako se navodi u saopštenju, ova kupovina će kompaniji Mondelēz International omogućiti da ponudi širok asortiman proizvoda od testa u Evropi i tako zadovolji sve veću potražnju potrošača u ovom segmentu. Takođe, otvara velike mogućnosti za inovacije jer objedinjuje legendarne brendove Mondelēz Internationala, kao što su Cadbury i Milka sa omiljenim brendovima kroasana i grickalica od testa kompanije Chipita Global S. kao što je 7 Days.

Chipitini proizvodi već stižu do dve milijarde potrošača u preko 50 zemalja.

„Chipita je izuzetna kompanija koju je tim neverovatno talentovanih ljudi izgradio na čvrstim temeljima. Drago nam je što njenim ljudima, omiljenim brendovima i bogatom nasleđu možemo da poželimo dobrodošlicu u Mondelēz International kao još jedan korak napred u ostvarivanju naše strategije čiji je cilj da postanemo globalni lider u grickalicama i njihovim varijacijama“, izjavio je Vins Gruber, izvršni potpredsednik i predsednik Mondeleza za Evropu.

„Ulazak Mondelēz Internationala u kategoriju kroasana i grickalica od testa preko Chipite Global S.A. će doprineti ubrzanom rastu širom Evrope i pomoći da svoje prisustvo proširimo na ključnim tržištima centralne i istočne Evrope koja beleže veliki progres.“

Prelazni menadžerski tim će od danas upravljati poslovanjem Chipite i raditi na procesu integracije, koji će biti završen tokom 2022. godine. Na čelu ovog tima, koji čine iskusni lideri Mondelēz Internationala i postojeći lideri Chipite Global S.A., biće Ivo Najdenov, koji već skoro 20 godina radi u Mondelēz Internationalu širom jugoistočne Evrope.

Tagovi
BIZNIS HRANA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...