Japanski proizvođač automobila najavio da će uložiti dva biliona dolara u elektrifikaciju vozila

Nissan planira izgradnju fabrika za reciklažu baterija u Evropi i SAD

AutomobiliBiznisBolji posaoHi-techInvesticijeLifestyleSvet

17.12.2021 08:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nissan planira izgradnju fabrika za reciklažu baterija u Evropi i SAD Nissan planira izgradnju fabrika za reciklažu baterija u Evropi i SAD
Iz kompanije Nissan Motor Co. saopšteno je da je u planu izgradnja novih postrojenja za reciklažu baterija u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi do... Nissan planira izgradnju fabrika za reciklažu baterija u Evropi i SAD

Iz kompanije Nissan Motor Co. saopšteno je da je u planu izgradnja novih postrojenja za reciklažu baterija u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi do kraja 2025. godine.

Kako se navodi u saopštenju, u kompaniji Nissan se nadaju da će recikliranjem baterija i ponovnim korišćenjem istih u električnim vozilima biti moguće smanjenje proizvodnih troškova u trenutku kada cene retkih metala počinju da rastu, piše Reuters.

Ova fabrika će biti prvo postrojenje kompanije za reciklažu baterija van Japana, a u kojoj evropskoj zemlji će biti izgrađeno, još uvek nije poznato.

Prošlog meseca iz japanske kompanije je najavljeno ulaganje u unapređenje elektrifikacije, u okviru koga će dva biliona dolara (17,5 milijardi jena) biti uloženo u napredak elektrifikacije vozila, grane auto-industrije koja se najbrže razvija, za narednih pet godina.

Prema rečima predstavnika kompanije, u planu su 23 nova električna vozila koja će se naći na tržištu do 2030. godine.

  • Vockica

    28.3.2022 #1 Author

    Odlicno, veliki problem je otpad baterija a da ljudi nisu ni svesni toga.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...