OPREZNO TRGOVANJE NA AZIJSKIM BERZAMA Investitori se stidljivo vraćaju tehnološkim kompanijama

BerzaNovacSvetVesti

12.11.2020 18:13 Autor: Marko Miladinović 0

OPREZNO TRGOVANJE NA AZIJSKIM BERZAMA Investitori se stidljivo vraćaju tehnološkim kompanijama OPREZNO TRGOVANJE NA AZIJSKIM BERZAMA Investitori se stidljivo vraćaju tehnološkim kompanijama
Na azijskim berzama porasle su jedino cene akcija tehnoloških kompanija, međutim najtrgovaniji berzanski indeksi su sveukupno pokazivali stagnaciju tržišta. Tokijski indeks Nikkei ojačao je... OPREZNO TRGOVANJE NA AZIJSKIM BERZAMA Investitori se stidljivo vraćaju tehnološkim kompanijama

Na azijskim berzama porasle su jedino cene akcija tehnoloških kompanija, međutim najtrgovaniji berzanski indeksi su sveukupno pokazivali stagnaciju tržišta.

Tokijski indeks Nikkei ojačao je 0,3 posto, dok su vrednosti akcija na berzama u Šangaju, Hong Kongu, Australiji, Južnoj Koreji i Singapuru pale između 0,1 i 1 procenat.

Samo dan ranije, MSCI indeks azijsko-pacifičkih akcija dosegao je najviši nivo od januara 2018. godine, reagujući pozitivno na objavu farmaceutskog giganta Pfizer da je na korak od puštanja na tržište vakcine protiv korona virusa.

Po objavljivanju te vesti, deonice tehnoloških kompanija koje su najviše profitirale za vreme pandemije (Amazon, Facebook, Microsoft, Netflix) počele su da padaju. Za razliku od njih, dobitaši su bile kompanije iz bankarskog i energetskog sektora, koje bi trebalo da se oporave kada se širenje virusa konačno zauzda.

Ipak, kako će do normalizacije situacije proteći još neko vreme, ulagači su se ponovno okrenuli tehnološkom sektoru, mada stidljivije nego prethodnih nedelja.

Berzanski analitičari kako na Zapadu, tako i na azijskim tržištima, očekuju nastavak rotacije investitora iz sektora u sektor, zavisno o daljem razvoju zdravstvene situacije u svetu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...