Februar bio jači u odnosu na januar

Otvaranje novih radnih mesta u SAD nadmašilo očekivanja

Svet

9.3.2024 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Otvaranje novih radnih mesta u SAD nadmašilo očekivanja Otvaranje novih radnih mesta u SAD nadmašilo očekivanja
Otvaranje novih radnih mesta u Sjedinjenim Američkim Državama nadmašilo je očekivanja u februaru, ali je stopa nezaposlenosti porasla, dok rast zaposlenosti nije bio ni... Otvaranje novih radnih mesta u SAD nadmašilo očekivanja

Otvaranje novih radnih mesta u Sjedinjenim Američkim Državama nadmašilo je očekivanja u februaru, ali je stopa nezaposlenosti porasla, dok rast zaposlenosti nije bio ni približno brz kao što je prvobitno objavljeno.

Poslodavci u najvećoj svjetskoj ekonomiji u februaru su neto otvorili 275.000 novih radnih mesta, nakon 229.000 u januaru i 290.000 u decembru, prema revidiranim podacima, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

To znači da je u prethodna dva meseca neto otvoreno 167.000 manje radnih mesta nego što su pokazivale dosadašnje procene ministarstva.

U prethodnih 12 meseci u proseku je mesečno neto otvarano 230.000 radnih mesta, navodi se u izveštaju.

Najviše su u februaru zapošljavali poslodavci u sektorima zdravstva, ugostiteljstva i socijalne zaštite, te u sektoru transporta i skladištenja. Tempo zapošljavanja u državnim službama bio je na nivou mesečnog proseka u proteklih godinu.

Februar je bio jači u odnosu na januar, koji je doživio oštru reviziju prema dolje na 229.000, s prvobitno prijavljenih 353.000. Rast broja radnih mesta u decembru takođe je revidiran na 290.000 sa 333.000, čime je dvomesečni ukupni broj poslova smanjen na 167.000 nego što je prvobitno objavljeno.

  • SUNCE

    9.3.2024 #1 Author

    Vrlo cudan trend povecanje novootvorenih radnih mesta uz paralelno povecanje nezaposlenosti.Nije ni bas jasno kako je to uopste moguce

    Odgovori

  • BLIZANAC

    10.3.2024 #2 Author

    Samo neka se otvaraju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...