Glasalo 50 predstavnika

Kongres SAD usvojio zakon koji će zabraniti TikTok ukoliko ne bude prodat

Svet

8.3.2024 09:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kongres SAD usvojio zakon koji će zabraniti TikTok ukoliko ne bude prodat Kongres SAD usvojio zakon koji će zabraniti TikTok ukoliko ne bude prodat
Komitet američkog Kongresa za energiju i trgovinu usvojio je zakon kojim se kineskoj kompaniji ByteDance daje šest meseci da se odrekne vlasništva nad platformom... Kongres SAD usvojio zakon koji će zabraniti TikTok ukoliko ne bude prodat

Komitet američkog Kongresa za energiju i trgovinu usvojio je zakon kojim se kineskoj kompaniji ByteDance daje šest meseci da se odrekne vlasništva nad platformom TikTok, u protivnom će ta platforma biti zabranjena u SAD, preneo je Reuters.

Za uvođenje ove mere je glasalo svih 50 predstavnika, piše Blic.

„Ovaj zakon ima unapred određen ishod: potpunu zabranu TikToka u SAD. Vlada pokušava da oduzme ustavno pravo 170 miliona Amerikanaca na slobodno izražavanje. Ovo će oštetiti milione preduzeća, uskratiti umetnicima publiku i uništiti život bezbrojnim stvaraocima širom zemlje, saopšteno je iz kompanije ByteDance.

Kako navodi Reuters, predstavnici u Gornjem domu u SAD dobili su tajni brifing koji se odnosi na opasnosti TikToka po nacionalnu bezbednost.

Najviši predstavnik Demokratske stranke u komitetu Frenk Palone (Frank Pallone) rekao je da se nada da će zakon „oduzeti TikTok kompaniji ByteDance i da će Amerikanci moći da nastave da koriste ovu i druge platforme bez rizika da njima upravlja ili ih kontrolišu neprijatelji“.

Tagovi
KINA SAD ZAKON

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...