Nova politika privatnosti stupa na snagu 29. septembra

Platforma X prikupljaće biometrijske podatke od svojih korisnika

LifestyleSvet

2.9.2023 14:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Platforma X prikupljaće biometrijske podatke od svojih korisnika Platforma X prikupljaće biometrijske podatke od svojih korisnika
Platforma X (biviši Twitter) prikupljaće biometrijske podatke od svojih korisnika, koji se odnose na fizičke atribute osobe poput skeniranja lica ili otiska prsta, a... Platforma X prikupljaće biometrijske podatke od svojih korisnika

Platforma X (biviši Twitter) prikupljaće biometrijske podatke od svojih korisnika, koji se odnose na fizičke atribute osobe poput skeniranja lica ili otiska prsta, a koji će biti namenjeni korisnicima usluge X Premium.

Pozivajući se na ažuriranu X politiku privatnosti, ova platforma će takođe moći da prikuplja informacije o korisnikovom obrazovanju i prethodnim poslovima, prenosi SEE biz, pozivajući se na BBC.

X je saopštio da mogu da prikupljaju i koriste lične podatke, kao što su istorija zaposlenja i obrazovanja, preferencije pri zapošljavanju, veštine i sposobnosti, aktivnost traženja posla i angažman… Oni će zauzvrat da preporuče potencijalne poslove, poslodavci će moći da pronađu potencijalne kandidate i prikazati relevatne oglase.

Nova politika privatnosti stupa na snagu 29. septembra.

Profesorka Liberti Vitert (Liberty Vittert) sa Univerziteta Vašington u Sent Luisu, rekla je da je ovaj potez u skladu s novom politikom X platforme, ali i upozorila da korisnici „treba da budu oprezni“.

Poslodavci mogu donositi odluke o zapošljavanju na temelju korisničkih objava ili nalloga koje ta osoba prati na X platformi, dodala je ona.

  • VALERIJA

    3.9.2023 #1 Author

    Kako bi drugačije moga da postoji virtualni svet.

    Odgovori

  • HANA

    3.9.2023 #2 Author

    Ovo je užas. Tviter koristim godinama.
    Sve je izmenjeno i većini korisnika se uopšte ne sviđa.

    Odgovori

  • ZVONČICA

    3.9.2023 #3 Author

    Ne svidja mi se to iskreno,malo predaleko ide ovaj virtuelni svet

    Odgovori

  • SABRINA

    4.9.2023 #5 Author

    Dokle sve ovo ide?!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...