usled sve veće konkurencije

Prodaja Tesle pada drugi kvartal zaredom iako je kompanija smanjila cene automobila

AutomobiliFirme u fokusuSvetU fokusu

2.7.2024 18:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Prodaja Tesle pada drugi kvartal zaredom iako je kompanija smanjila cene automobila Prodaja Tesle pada drugi kvartal zaredom iako je kompanija smanjila cene automobila
Prodaja električnih automobila kompanije Tesla opala je drugi kvartal zaredom i pored napora proizvođača da sniženim cenama i kreditima sa niskim kamatama privuče kupce. Pad... Prodaja Tesle pada drugi kvartal zaredom iako je kompanija smanjila cene automobila

Prodaja električnih automobila kompanije Tesla opala je drugi kvartal zaredom i pored napora proizvođača da sniženim cenama i kreditima sa niskim kamatama privuče kupce.

Pad prodaje Teslinih automobila odražava globalno manju potražnju kupaca električnih vozila, piše AP, prenosi Beta.

Kompanija iz Ostina u Teksasu saopštila je danas da je prodala 436.956 vozila od aprila do juna, što je 4,8 odsto manje u odnosu na 466.140 prodatih vozila u istom periodu pre godinu dana.

Međutim, ekonomski analitičari su očekivali i lošije rezultate koje je prodaja u ovom kvartalu premašila za oko 1000 automobila.

Tesla električno vozilo
Foto: Pixabay.com

Tesla je, zbog starijih i relativno skupih modela, imala više problema od drugih proizvođača, ali je ipak zadržala je titulu proizvođača sa najviše prodatih električnih vozila u svetu.

U prvoj polovini godine Tesla je prodao više od 910.000 vozila širom sveta, ostavljajući daleko iza sebe kineski BYD, koji je prodao 726.153 vozila.

Tesla je takođe u drugom kvartalu prodala preko 33.000 vozila više nego što je proizvela, što bi trebalo da smanji zalihe kompanije u prodavnicama.

Teslin pad prodaje dolazi zbog povećanja konkurencije od strane drugih proizvođača električnih automobila koji pokušavaju da osvoje tržište. Većina drugih proizvođača automobila će objaviti svoje podatke o prodaji u SAD kasnije danas.

Kompanija Ilona Maska (Elon Musk) se još nije izjasnila o podacima ponovnog pada broja prodatih vozila na osnovu koje se može očekivati i kako će izgledati cifre kada Tesla 23. jula objavi zaradu u drugom kvartalu.

  • Mile

    2.7.2024 #1 Author

    Lako je Tesli prodavati aute širom sveta kad nema nikakvu zabranu za razliku od Kineza kojima je zabranjeni da prodaju aute u Americi

    Odgovori

  • SABRINA

    3.7.2024 #2 Author

    Ne znam šta je problem pada prodaje.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    3.7.2024 #3 Author

    Sve je to promenljivo iz meseca u mesec…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.