Rusiju će u Indoneziji predstavljati Sergej Lavrov

Putin ne putuje na samit G20

Svet

10.11.2022 11:27 Autor: Vladimir Jokanović 3

Putin ne putuje na samit G20 Putin ne putuje na samit G20
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov predstavljati Rusiju na samitu G20 u Indoneziji iduće nedelje. Ruski... Putin ne putuje na samit G20

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov predstavljati Rusiju na samitu G20 u Indoneziji iduće nedelje. Ruski predsednik Vladimir Putin neće putovati na samit.

„Odlučeno je da Sergej Lavrov predstavlja Rusiju na samitu G20“, naveo je Peskov, prenosi TASS. Ranije je isto saopštila ruska ambasada u Indoneziji. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije potvrdilo je za Interfax da će Lavrov predvoditi delegaciju na samitu G20.

Peskov nije precizirao da li će Putin govoriti na samitu putem video veze. Ruska ambasada u Indoneziji saopštila je da se takva opcija razrađuje, prenosi Komersant. Neimenovani izvor u indonežanskoj vladi naveo je ranije da ruska delegacija neće ići na samit, a da će Lavrov govoriti online, preneo je Reuters.

Samit G20 biće održan na Baliju od 15. do 16. novembra. Očekuje se da će na njemu govoriti predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski. Istovremeno, Zelenski je najavio da će odbiti učešće ukoliko na samitu bude prisutan Vladimir Putin.

Domaćin, predsednik Indonezije Joko Vidodo, istakao je da samit G20 nije zamišljen kao politički forum, nego kao platforma za razgovor o ekonomiji i razvoju. Očekuje se da će pored ostalih samitu prisustvovati američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) i predsednik Kine Si Đinping.

  • GOCA BG

    10.11.2022 #1 Author

    I ocekivalo se da Putin nece prisustvovati zbog cele situacije …

    Odgovori

  • MAJALG

    12.11.2022 #2 Author

    Mislim da je trebao da prisustvuje i da time pokaze svoju snagu da i stoji iza svega sto je zapoceo u ferbruaru.

    Odgovori

  • TATJANA

    12.11.2022 #3 Author

    Normalno da nece prisustvovati.. Ne treba da pokaže da je hrabar, nego da je pametan i racionalan, a pre svega odličan politicar

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...