QATAR AIRWAYS OBAVIO OKO PETINU MEĐUNARODNOG SAOBRAĆAJA Prenosili medicinsku pomoć i vraćali putnike u matične zemlje

BiznisSvetVesti

11.6.2020 14:13 Autor: Julijana Vincan 0

QATAR AIRWAYS OBAVIO OKO PETINU MEĐUNARODNOG SAOBRAĆAJA Prenosili medicinsku pomoć i vraćali putnike u matične zemlje QATAR AIRWAYS OBAVIO OKO PETINU MEĐUNARODNOG SAOBRAĆAJA Prenosili medicinsku pomoć i vraćali putnike u matične zemlje
Aviokompanija „Qatar Airways“ u aprilu je imala udeo od 17,8 procenta globalnog tržišta, pokazuju podaci Međunarodne asocijacije za aviosaobraćaj (IATA). „Qatar Airways cargo“ je... QATAR AIRWAYS OBAVIO OKO PETINU MEĐUNARODNOG SAOBRAĆAJA Prenosili medicinsku pomoć i vraćali putnike u matične zemlje

Aviokompanija „Qatar Airways“ u aprilu je imala udeo od 17,8 procenta globalnog tržišta, pokazuju podaci Međunarodne asocijacije za aviosaobraćaj (IATA). „Qatar Airways cargo“ je u toku aprila prešao 900 miliona kilometara, što je udeo od 7,2 procenta globalnog cargo tržišta, kako bi pomogao globalnoj ekonomiji u transportu medicinske pomoći.

Iz aviokompanije ističu i da su blisko sarađivali sa vladama i kompanijama širom sveta i organizovali preko 220 čarter letova, prenosi klix.ba. Dok je pandemija Covid-19 donela teške izazove za avijaciju na globalnom nivou, nacionalni prevoznik države Katar fokusirao se na misiju da vrati putnike u matične države. „Qatar Airways“ preleteo je preko 50 miliona kilometara, obavio 15.000 letova i tokom krize vratio oko 1,8 miliona putnika kućama.

Tanjug/AP

 „Leteli smo redovno do 30 destinacija, a nedavno smo počeli ponovo da uspostavljamo operacije sa preko 170 letova sedmično ka više od 40 destinacija i planiramo da ponovo počnemo sa letovima na polovinu destinacija u našoj mreži do kraja letne sezone“, istakao je generalni direktor kompanije Akbar Al Baker.

Naglašeno je da će biti neograničen broj promene datuma, kao i da putnici mogu da menjaju destinaciju onoliko puta koliko je to potrebno, ukoliko je na udaljenosti unutar 5.000 kilometara od prvobitne destinacije.

Takođe je najavljeno da neće naplaćivati nikakve razlike u ceni za putovanja završena do 31. decembra, nakon čega će se primenjivati uslovi tarife. Sve karte rezervisane za putovanja do kraja 2020. godine, važiće dve godine od datuma izdavanja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...