Kina zabeležila povećanje od 3,2 procenta u avgustu

Rast globalne proizvodnje čelika za 2,2 odsto na godišnjem nivou

SvetU fokusu

26.9.2023 13:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Rast globalne proizvodnje čelika za 2,2 odsto na godišnjem nivou Rast globalne proizvodnje čelika za 2,2 odsto na godišnjem nivou
Globalna proizvodnja sirovog čelika porasla je za 2,2 odsto na godišnjem nivou na 152,6 miliona tona u avgustu, prema podacima Svetske asocijacije za čelik... Rast globalne proizvodnje čelika za 2,2 odsto na godišnjem nivou

Globalna proizvodnja sirovog čelika porasla je za 2,2 odsto na godišnjem nivou na 152,6 miliona tona u avgustu, prema podacima Svetske asocijacije za čelik (World Steel Association ) objavljenim u ponedeljak.

Najveći svetski proizvođač čelika Kina zabeležila je povećanje od 3,2 odsto u avgustu na 86,4 miliona tona, prenosi Anadolu Agency.

Proizvodnja čelika u Indiji, drugom proizvođaču, porasla je za 17,4 odsto na 11,9 miliona tona prošlog meseca. Ova cifra je smanjena za 2,9 procenata na 7,1 milion tona u Japanu i porasla za 1,1 odsto na sedam miliona u Sjedinjenim Američkim Državama.

Procenjuje se da je Rusija proizvela 6,4 miliona tona ovog avgusta, što je 8,9 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Turska, osmi najveći svetski proizvođač sirovog čelika, zabeležila je pad proizvodnje sirovog čelika za 2,9 odsto prošlog meseca, na 2,8 miliona tona.

U periodu januar-avgust, svetska proizvodnja sirovog čelika dostigla je 1,26 milijardi tona, što je blagi godišnji rast od 0,2 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...