Otvoreno 135 novih prodavnica danskog proizvođača nameštaja

Rekordan godišnji promet JYSK-a

BiznisBolji posaoSvet

14.9.2023 12:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Rekordan godišnji promet JYSK-a Rekordan godišnji promet JYSK-a
Promet kompanije JYSK je u finansijskoj godini 2022/2023 porastao za 6,3 odsto i dostigao 38,5 milijardi danskih kruna, odnosno 5,2 milijardi evra, postignuvši novi... Rekordan godišnji promet JYSK-a

Promet kompanije JYSK je u finansijskoj godini 2022/2023 porastao za 6,3 odsto i dostigao 38,5 milijardi danskih kruna, odnosno 5,2 milijardi evra, postignuvši novi rekord.

Uprkos brojnim globalnim izazovima. poput inflacije i rasta troškova, JYSK je u poslovnoj godini koja je završena krajem avgusta, imala 1,2 miliona novih kupaca, koji su kupovali u više od 3.330 prodavnica u 48 zemalja širom sveta, ističe se u kompanijskom saoštenju.

„Globalno maloprodajno tržište je i dalje pod velikim pritiskom, a poverenje kupaca i njihova kupovna moć su niski. Ipak, JYSK je poznat po svojim kvalitetnim proizvodima, ali i konkurentnim cenama, što se svakako odrazilo na naše rezultate i činjenicu da kupci biraju upravo naše prodavnice“, naglasio je Rami Jensen, predsednik i izvršni direktor JYSK-a.

Uprkos uticaju spoljašnjih faktora koji su uzrokovali brojne izazove na globalnom maloprodajnom tržištu, JYSK je nastavio da sledi svoje planove ekspanzije.

U maju ove godine kompanija je otvorila svoje prve dve prodavnice u Turskoj i time započela poslovanje na novom tržištu. Globalno je za poslednjih godinu dana otvorila 135 prodavnica, koliko i prethodne godine, a preuredila je, proširila ili preselila čak 619 prodavnica u tom periodu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...