Ograničenja privremena

Rusija zbog visokih cena ograničila izvoz benzina i dizela

Svet

22.9.2023 10:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rusija zbog visokih cena ograničila izvoz benzina i dizela Rusija zbog visokih cena ograničila izvoz benzina i dizela
Ruska vlada uvela je privremena ograničenja na izvoz benzina i dizelskog goriva za vozila kako bi stabilizovala cene goriva na domaćem tržištu. „Privremena ograničenja... Rusija zbog visokih cena ograničila izvoz benzina i dizela

Ruska vlada uvela je privremena ograničenja na izvoz benzina i dizelskog goriva za vozila kako bi stabilizovala cene goriva na domaćem tržištu.

„Privremena ograničenja pomoći će zasićenju tržišta goriva, što će sniziti cene za potrošače“, objasnio je kabinet ministara Ruske Federacije, piše Mina pozivajući se na Capital.ba.

Prethodno je ruska vlada povećala standarde za snabdevanje berze benzinom i dizelom kako bi stabilizovala situaciju na tržištu goriva. Takođe, uveli su dnevno praćenje nabavke goriva za potrebe poljoprivrednih proizvođača, uz operativno usklađivanje količina.

Ranije je objavljeno da je ruska vlada spremna da preduzme drastične mere na tržištu goriva zbog rekordnog povećanja veleprodajnih cena.

Ruske benzinske pumpe već treći mesec su u gubicima zbog poskupljenja goriva. Pre toga, po prvi put u istorijii Rusije, berzna cena benzina AI-95 porasla je iznad 76.000 rubalja ili oko 790 dolara po toni.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...