nemačka auto-kompanija nanela materijalnu štetu kompaniji "gaz"

Ruski sud kaznio Volkswagen sa 191,5 miliona dolara

SvetU fokusu

9.7.2024 18:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ruski sud kaznio Volkswagen sa 191,5 miliona dolara Ruski sud kaznio Volkswagen sa 191,5 miliona dolara
Ruski sud kaznio je nemačku auto- kompaniju Volkswagen sa 16,9 milijardi rubalja (oko 191,5 miliona dolara) u tužbi ruske kompanije GAZ. Sud u pokrajini... Ruski sud kaznio Volkswagen sa 191,5 miliona dolara

Ruski sud kaznio je nemačku auto- kompaniju Volkswagen sa 16,9 milijardi rubalja (oko 191,5 miliona dolara) u tužbi ruske kompanije GAZ.

Sud u pokrajini Nižnji Novgorod presudio je u utorak da je Volkswagen naneo materijalnu štetu GAZ-u, prenosi Anadolu Agency.

GAZ je optužio nemačku auto-kompaniju da nije ispunila svoje obaveze za proizvodnju i isporuku delova po tekućim ugovorima i da je jednostrano raskinula još neke ugovore.

Usled sankcija zapadnih zemalja Rusiji i obeshrabrivanja poslovanja sa Moskvom zbog tekućeg rata protiv Ukrajine, Volkswagen je najavio da se povlači iz zemlje u maju 2023. i prodaje svoju imovinu u Rusiji lokalnoj firmi.

Ruski ministar trgovine Anton Alihanov saopštio je u ponedeljak da je počela masovna proizvodnja automobila u bivšoj fabrici Volkswagena u Kalugi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.