Zbog kašnjenja u isporukama aviona

Ryanair smanjuje procene rasta putničkog saobraćaja za 2025.

BiznisSvet

16.10.2024 15:53 Autor: Vladimir Jokanović 0

Ryanair smanjuje procene rasta putničkog saobraćaja za 2025. Ryanair smanjuje procene rasta putničkog saobraćaja za 2025.
Avio-kompanija Ryanair moraće da revidira svoje procene putničkog saobraćaja za sledeću godinu zbog očekivanih kašnjenja u isporuci aviona Boeing, izjavio je u sredu generalni... Ryanair smanjuje procene rasta putničkog saobraćaja za 2025.

Avio-kompanija Ryanair moraće da revidira svoje procene putničkog saobraćaja za sledeću godinu zbog očekivanih kašnjenja u isporuci aviona Boeing, izjavio je u sredu generalni direktor grupe Majkl O’Liri (Michael O’Leary).

Ova odluka dolazi zbog trenutnog štrajka u Boeingu, koji je povećao zabrinutost oko dodatnih kašnjenja u proizvodnji aviona, koji se već suočio s izazovima u isporuci tokom ove godine, u okviru šire krize oko bezbednosti, prenosi Reuters.

„Trebalo bi da dobijemo 20 aviona pre kraja decembra, ali verovatno će stići u januaru i februaru, što je u redu. Imaćemo ih na vreme za sledeće leto. Glavni problem za Ryanair je što treba da dobijemo 30 aviona u martu, aprilu, maju i junu sledeće godine, a pitanje je koliko ćemo ih zaista dobiti,“ rekao je O’Liri.

On je naveo da je očigledno sa će Ryanair smanjiti svoju prognozu rasta saobraćaja za iduću godinu, jer mu verovatno neće biti na vreme isporučeno pomenutih 30 aviona. Komentari najveće evropske niskobudžetne avio-kompanije jedni su od najsnažnijih do sada u vezi s ograničenjima kapaciteta u ovom sektoru, dok se Boeing i Airbus bore da ispune ciljeve isporuke zbog izazova u lancu snabdevanja.

O’Liri je rekao da za svojih 30 godina u industriji nikada nije video ovakva ograničenja kapaciteta. Prethodno je predsednik kompanije Emirates, Tim Klark (Tim Clark), rekao da će bliskoistočni prevoznik imati „ozbiljan razgovor“ s kompanijom Boeing o kašnjenjima isporuke modela 777X.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.