SAD STAVILE NOVE TARIFE NA ALUMINIJUM Ova odluka odraziće se na 18 zemalja

SvetVesti

9.10.2020 15:15 Autor: Julijana Vincan 0

SAD STAVILE NOVE TARIFE NA ALUMINIJUM Ova odluka odraziće se na 18 zemalja SAD STAVILE NOVE TARIFE NA ALUMINIJUM Ova odluka odraziće se na 18 zemalja
Sjedinjene Američke Države uvode carine na proizvode aluminijumskih limova u vrednosti 196 milijardi dolara. Ovakva odluka će pogoditi 18 zemalja, izjavio je američki ministar... SAD STAVILE NOVE TARIFE NA ALUMINIJUM Ova odluka odraziće se na 18 zemalja

Sjedinjene Američke Države uvode carine na proizvode aluminijumskih limova u vrednosti 196 milijardi dolara. Ovakva odluka će pogoditi 18 zemalja, izjavio je američki ministar trgovine Vilbur Ros (Wilbur Ross).

Prema preliminarnim analizama utvrdili smo da su cene uvoznih proizvoda od aluminijumskog lima u SAD dampingovane„, izjavio je za Fox američki ministar trgovine.

Sirovina aluminijuma
Foto: Pixabay.com

Izjava Rosa izgleda, za sada, nije uticala na raspoloženje na tržištu, javlja portal fxstreet.com. Indeks S&P 500 na Wall Street-u zabeležio rast na dnevnom nivou od 0,35 odsto na 3.449 poena. Dolarski indeks, koji meri vrednost američke prema korpi rivalskih valuta, pao je za 0,26 procenata na 93,33 poena.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...