premašen kapacitet prometa robe

Šangaj imao najprometniju kontejnersku luku na svetu i u 2022. godini

SvetU fokusu

5.1.2023 14:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Šangaj imao najprometniju kontejnersku luku na svetu i u 2022. godini Šangaj imao najprometniju kontejnersku luku na svetu i u 2022. godini
Šangajska luka ostala je najprometnija kontejnerska luka na svetu i u 2022. godini, 13. godinu zaredom, uprkos epidemiji Covida-19, pokazali su podaci luke objavljeni... Šangaj imao najprometniju kontejnersku luku na svetu i u 2022. godini

Šangajska luka ostala je najprometnija kontejnerska luka na svetu i u 2022. godini, 13. godinu zaredom, uprkos epidemiji Covida-19, pokazali su podaci luke objavljeni 2. januara.

Kako prenosi Sinhua, propusnost kontejnera u luci premašila je 47,3 miliona TEU (jedinica kapaciteta robe ekvivalentnih 20 stopa) 2022. godine, saopštio je operater Međunarodne luke Šangaj.

Boreći se sa epidemijom, kao i sa talasima vrućine i hladnoće prošle godine, luka je garantovala stabilan rad Šangajskog međunarodnog centra za otpremu i očuvala stabilnost globalnih industrijskih i lanaca snabdevanja, prenela je Beta.

Nakon epidemije, u drugom tromesečju luka je uspela brzo da ostvari oporavak u propusnosti kontejnera u julu, kada je obradila mesečni rekord od 4,3 miliona TEU.

  • STRAHINJA

    6.1.2023 #1 Author

    Oduvek drze lidersku poziciju lucnog transporta

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...