uz podršku naftnog giganta Aramca

Saudijska Arabija ulaže 2,4 milijarde dolara u solarnu energiju

BiznisSvet

22.8.2023 18:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Saudijska Arabija ulaže 2,4 milijarde dolara u solarnu energiju Saudijska Arabija ulaže 2,4 milijarde dolara u solarnu energiju
Kompanije u Saudijskoj Arabiji objavile su da su osigurale gotovo 2,4 milijarde dolara za velika ulaganja u solarnu energiju u zemlji. U ovom projektu... Saudijska Arabija ulaže 2,4 milijarde dolara u solarnu energiju

Kompanije u Saudijskoj Arabiji objavile su da su osigurale gotovo 2,4 milijarde dolara za velika ulaganja u solarnu energiju u zemlji. U ovom projektu učestvuje i saudijski naftni div Aramco.

Projekti Al-Shu’aba PV 1 i Al-Shu’aba PV 2 zajedno će proizvesti 2,6 gigavata (GW) čiste energije za snabdijevanje oko 450 hiljada domaćinstava u Saudijskoj Arabiji, prenosi Mina.

Ukupna vrednost ovih investicija procenjuje se na 2,37 milijardi dolara, a spomenute solarne elektrane počeće sa radom 2025. godine.

Rijad želi da izgraditi 58 GW solarnih i vetroelektrana do 2030. godine, a trenutno ima manje od jednog GW tih kapaciteta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...