cilj povećanje profitnih marži kompanije

Shell otpušta ljude iz odeljenja za ekološka goriva

BiznisEkologijaSvet

26.10.2023 09:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Shell otpušta ljude iz odeljenja za ekološka goriva Shell otpušta ljude iz odeljenja za ekološka goriva
Shell će otpustiti najmanje 15 odsto radne snage u svom odeljenju koje se bavi rešenjima sa niskim sadržajem ugljenika i smanjiti svoje poslovanje sa... Shell otpušta ljude iz odeljenja za ekološka goriva

Shell će otpustiti najmanje 15 odsto radne snage u svom odeljenju koje se bavi rešenjima sa niskim sadržajem ugljenika i smanjiti svoje poslovanje sa vodonikom kao deo težnje generalnog direktora Vaela Savana (Wael Sawan) da poveća profit.

Smanjenje osoblja i organizacione promene dolaze nakon što je Savan, koji je preuzeo kormilo u januaru, obećao da će rekonstruisati Shellovu strategiju da se fokusira na projekte sa većom maržom, stabilnu proizvodnju nafte i povećanje proizvodnje prirodnog gasa.

Shell će otpustiti 200 radnih mesta 2024. godine i revidirati još 130 radnih mesta kao deo napora za smanjenje broja zaposlenih u jedinici koja broji oko 1.300 zaposlenih, potvrdila je kompanija u odgovoru na upit agencije Reuters.

Neke od ovih uloga biće integrisane u druge delove kompanije, koji zapošljava više od 90.000 ljudi.

„Transformišemo naše poslovanje sa niskougljeničnim rešenjima (LCS) kako bismo ojačali njegovu isporuku u našim osnovnim oblastima poslovanja sa niskim emisijama ugljenika kao što su transport i industrija“, saopštila je kompanija.

Operacije LCS-a uključuju vodonik i druge poslove koji se bave dekarbonizacijom transportnog i industrijskog sektora, ali ne uključuju posao sa obnovljivim izvorima energije.

Menadžeri Shella su prošle nedelje održali nekoliko sastanaka sa odeljenjem LCS-a na kojima su najavljena otpuštanja radnih mesta i organizacione promene, rekli su izvori iz kompanije.

Ovo odeljenje takođe uključuje Shellovo poslovanje za prikupljanje i skladištenje ugljenika bazirano na prirodnim rešenjima, ali saopšteno je da na njih ovi rezovi neće uticati.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...