oko osam odsto svoje globalne radne snage

Sony najavio otkaze za 900 zaposlenih iz PlayStation sektora

SvetU fokusu

27.2.2024 17:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Sony najavio otkaze za 900 zaposlenih iz PlayStation sektora Sony najavio otkaze za 900 zaposlenih iz PlayStation sektora
Japanski multinacionalni tehnološki konglomerat Sony najavio je u utorak da će otpustiti oko osam odsto svoje globalne radne snage u PlayStation sektoru, ili oko... Sony najavio otkaze za 900 zaposlenih iz PlayStation sektora

Japanski multinacionalni tehnološki konglomerat Sony najavio je u utorak da će otpustiti oko osam odsto svoje globalne radne snage u PlayStation sektoru, ili oko 900 zaposlenih.

„Moramo da ispunimo očekivanja programera i gejmera i da nastavimo da pokrećemo buduću tehnologiju u igricama, tako da smo napravili korak unazad kako bismo bili sigurni da smo spremni da nastavimo da donosimo najbolje odluke za gejemrsku zajednicu“, navodi se u saopštenju, prenosi Anadolu Agency.

Londonski studio PlayStation Studios će se u potpunosti zatvoriti“, dodaje se u saopštenju.
​​​Biće rezova i u Firesprite-a iz Liverpula i Guerrilla Games iz Amsterdama, koji su prvi programeri iz ove kompanije.

Desetine kompanija u američkom tehnološkom sektoru otpuštaju radnike od poslednjeg kvartala prošle godine jer se bore sa nižim prihodima i padom prihoda od reklama.

Expedia, DocuSign, Snap, Uber, Reddit, Disney, 3M, Amazon, Yahoo, Affirm, Zoom, Dell, IBM, Microsoft, Salesforce, PayPal i Google-ova matična kompanija Alphabet, otpustili su hiljade radnika od poslednjeg kvartala 2023.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...