SVETSKA BANKA FINANSIRA BORBU PROTIV KORONE Siromašnim zemljama 12 milijardi dolara za vakcine

LifestyleSvetVestiZdravlje

14.10.2020 13:20 Autor: Vladimir Jokanović 3

SVETSKA BANKA FINANSIRA BORBU PROTIV KORONE Siromašnim zemljama 12 milijardi dolara za vakcine SVETSKA BANKA FINANSIRA BORBU PROTIV KORONE Siromašnim zemljama 12 milijardi dolara za vakcine
Svetska banka saopštila je da je njen izvršni odbor odobrio 12 milijardi američkih dolara zemljama u razvoju za finansiranje kupovine i distribucije vakcina protiv... SVETSKA BANKA FINANSIRA BORBU PROTIV KORONE Siromašnim zemljama 12 milijardi dolara za vakcine

Svetska banka saopštila je da je njen izvršni odbor odobrio 12 milijardi američkih dolara zemljama u razvoju za finansiranje kupovine i distribucije vakcina protiv Covid-19, testova i medicinskih tretmana za njihove građane.

Finansiranje, čiji je cilj podrška vakcinaciji do milijardu ljudi, deo je ukupnog paketa Svetske banke do 160 milijardi dolara do juna 2021. godine za pomoć zemljama u razvoju u borbi protiv pandemije, koji koristi 111 zemalja, navedeno je u saopštenju, prenosi kineska agencija Xinhua.

„Proširujemo naš brzi pristup za rešavanje vanredne situacije Covid-19, tako da zemlje u razvoju imaju pošten i jednak pristup vakcinama. Pristup sigurnim i efikasnim vakcinama i ojačanim sistemima za isporuku ključni su za promenu toka pandemije i pomoć zemljama koje doživljavaju katastrofalne ekonomske i fiskalne uticaje“, naveo je predsednik Svetske banke, Dejvid Malpas (David Malpass).

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...