Kineska društvena mreža priprema se da ponudi samo tekstualne objave

TikTok postaje rival platformi Twitter

Svet

25.7.2023 12:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

TikTok postaje rival platformi Twitter TikTok postaje rival platformi Twitter
TikTok, društvena platforma poznata po svom video-sadržaju, najavila je da će ponuditi i samo tekstualne objave, postajući na taj način konkurencija platformi Twitter. Tekstualni... TikTok postaje rival platformi Twitter

TikTok, društvena platforma poznata po svom video-sadržaju, najavila je da će ponuditi i samo tekstualne objave, postajući na taj način konkurencija platformi Twitter.

Tekstualni postovi na TikToku će najviše ličiti na slične ponude na platformi Instagram, koja je ranije ovog meseca pokrenula aplikaciju Threads, i koja, takođe, treba da bude konkurencija platformi Twitter, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Kao i Threads, koji je u vlasništvu kompanije Meta, TikTok ima koristi od svoje veličine, sa oko 1,4 milijarde aktivnih korisnika mesečno, prema specijalizovanom sajtu Business of Apps, ali za razliku od kompanije Meta, TikTok je odlučio da integriše svoju novu funkciju samo za tekst u svoju aplikaciju umesto da lansira poseban proizvod, kao što je Meta uradila sa aplikacijom Threads.

Verzija društvene mreže TikTok će ostati „vizuelnija“ od objava na platformi Twitter ili aplikaciji Threads, a korisnici će moći u post da dodaju pozadinu u boji, muziku i nalepnice.

Kompanija u kineskom vlasništvu rekla je da će novi format proširiti „granice kreiranja sadržaja za sve na društvenoj mreži TikTok“ i iskoristiti „kreativnost“ koja se vidi u komentarima i natpisima, saopštila je kompanija.

Pored aplikacije Threads, manje platforme kao što su Mastodon, Bluesky i Substack Notes su se pojavile kao potencijalni rivali platformi Twitter, ali nijedna ga do sada nije svrgnula sa trona uprkos njegovim problemima.

Mask je prošle nedelje rekao da je platforma Twitter izgubila otprilike polovinu svojih prihoda od reklama.

  • SHALIMAR

    25.7.2023 #1 Author

    Ovim potezom Tik Tok ce biti ozbiljan konkurent Twiteru..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...