sve više putnika koristi avio-prevoz

U avgustu ukupna potražnja za letovima u svetu porasla za 8,6 odsto

SvetU fokusu

4.10.2024 12:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U avgustu ukupna potražnja za letovima u svetu porasla za 8,6 odsto U avgustu ukupna potražnja za letovima u svetu porasla za 8,6 odsto
Ukupna potražnja za letovima u svetu porasla je za 8,6 odsto u avgustu na godišnjem nivou, saopštila je u četvrtak Međunarodna asocijacija za vazdušni... U avgustu ukupna potražnja za letovima u svetu porasla za 8,6 odsto

Ukupna potražnja za letovima u svetu porasla je za 8,6 odsto u avgustu na godišnjem nivou, saopštila je u četvrtak Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA).

Ukupni kapacitet, meren kilometrima raspoloživih sedišta, u avgustu je porastao za 6,5 odsto na godišnjem nivou, a faktor opterećenja je bio na 86,2 procenta, što je rekordno visok nivo, saopštilo je udruženje, prenosi Anadolu Agency.

U istom periodu, međunarodna tražnja je porasla za 10,6 odsto.

IATA je takođe saopštila da su globalna tržišta vazdušnog prevoza tereta pokazala nastavak snažnog godišnjeg rasta u avgustu.

Ukupna potražnja, merena u teretnim tonskim kilometrima, porasla je u avgustu za 11,4 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

  • LJUBOMIR

    4.10.2024 #1 Author

    Ogroman porast…idu važne stvari polako u drugi plan

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.