samo u nekretninama poseduje oko 20 milijardi dolara

Vlasnik Zare kupio zgradu od 45 spratova u Čikagu

LifestyleLuksuzNekretnineSvet

23.8.2023 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Vlasnik Zare kupio zgradu od 45 spratova u Čikagu Vlasnik Zare kupio zgradu od 45 spratova u Čikagu
Amansio Ortega (Amancio Ortega), milijarder osnivač lanca odeće Zara, kupio je luksuznu stambenu zgradu u Čikagu za 232 miliona dolara i tako povećao svoj... Vlasnik Zare kupio zgradu od 45 spratova u Čikagu

Amansio Ortega (Amancio Ortega), milijarder osnivač lanca odeće Zara, kupio je luksuznu stambenu zgradu u Čikagu za 232 miliona dolara i tako povećao svoj rastući portfelj imovine u SAD.

Ortegina porodična kancelarija Pontegadea je kupila zgradu 727 West Madison od kompanija Ares Management i F&F Realty, piše Bloomberg. Zgrada sa 45 spratova dodata je spisku značajnih američkih nekretnina u vlasništvu Ortege, uključujući sedište kompanije Meta Platforms u Sijetlu i zgradu Haughwout na Menhetnu.

Upečatljiv ovalni toranj u Čikagu sadrži 492 apartmana visoke klase, sa kirijama od oko 2.200 dolara mesečno za studio do 6.000 dolara za jedinicu sa tri spavaće sobe.

Firma za trgovinu nekretnina Jones Lang LaSalle angažovana je 2020. da proda zgradu u modernom kvartu West Loop, gde Google ima svoje kancelarije u Čikagu. U to vreme se očekivalo da će zgrada biti prodata za 250 miliona dolara.

Ortegino lično bogatstvo procenjuje se na 75 milijardi dolara, i uglavnom je zasnovano na njegovom kontrolnom udelu u španskom prodavcu odeće Inditex. Ortega je u međuvremenu akumulirao portfelj imovine procenjen na 19,7 milijardi dolara.

Najbogatiji čovek Španije potrošio je oko milijardu dolara 2022. godine kupujući skladišta u SAD dok se diverzifikuje izvan svog tradicionalnog fokusa na znamenite kancelarijske i maloprodajne prostore. Neke od najnovijih akvizicija Pontegadee uključuju logistički centar oko 60 milja istočno od Los Anđelesa, skladište u Holandiji i poslovnu zgradu u centru Londona.

Pontegadea takođe poseduje udele u operatorima energetske i telekomunikacione infrastrukture i proizvođačima obnovljive energije, uključujući udele u portugalskom operateru električne i gasne mreže REN i španskom transporteru električne energije Redeia Corporacion SA.

 • SHALIMAR

  26.8.2023 #1 Author

  Pametno ulaganje,zato i jeste milijarder…

  Odgovori

  • BOBICA

   27.8.2023 #2 Author

   Pa baš zato što je pametan, zna to da i iskoristi

   Odgovori

 • Brana

  3.9.2023 #3 Author

  Najbogatiji Španac

  Odgovori

 • REA

  10.9.2023 #4 Author

  Svaka cast,uspeva da odrzi Zaru pored svih koji pucaju

  Odgovori

 • LAV

  1.10.2023 #5 Author

  Pa zasto da ne, kada je u mogucnosti?!

  Odgovori

 • KIMCHI

  28.4.2024 #6 Author

  Videcemo konkretnu realnu namenu

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...